2014. október 21., kedd

Flecá tzigáneascá.

                    

Flecá tzigáneascá.

          ingrediente / 6 portzii
-        12 felii ceafá porc / 140 gr. buc.
-        300 gr. caizer
-        12 cátzei usturoi
-        1 ceapá mare
-        1 ling. vegeta
-        1 linguritzá piper
-        1 ling. condiment grill
-        1 linguritzá boia dulce
-        2 dl ulei
-        2 kg cartofi

Modul de preparare

             -pentru ínceput pregátim o marinadá din : 3 ling. ulei, usturoi piat, condiment grill, piper, boia, vegeta, apoi batem bine feliile de carne ca si pentru snitzele dupá care frecám fiecare felie cu marinada pregátitá, asezám feliile íntr- un vas care se ínchide ermetic si dám carnea la frigider pentru 1,5-2 ore dupá care, punem uleiul rámas íntr-o tigaie, íl íncingem, táiem felii mai groase caizerul, 6 felii, íl íncrestám si íl prájim frumos, scoatem caizerul íl punem deoparte píná la folosire iar ín grásimea rámasá rumenim bine fiecare felie de carne, pe ambele pártzi, dupá care le asezám ín tava de fripturi, acoperim cu folie alimenatará, si dám tava la cuptor pentru 30 minute, íntre timp curátzám cartofii, íi táiem ín 4-6 dea lungul, íi presárám cu vegeta, íi táválim 3-5 linguri ulei, íi punem íntr-un vas de”yena” sau tavá de fripturi si íi dám la cuptor, pentru 25-30 minute, dupá care portzionám cartofii al farfurii, asezám ep fiecare farfurie cíte 2 bucátzi flecá si pe flecá cíte o bucatá de caizer rumenit, apoi presárám cu putziná boia dulce, ornamentám cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei  si servim cu salatá proaspátá sau ostropel de usturoi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése