Clátite pane.
ingrediente
/ 4 portzii.
plácinta:
-
300 gr. fáiná
-
3 ouá
-
1 dl ulei
-
1 linguritzá sare
-
2 dl apá
mineralá gazoasá
umplutura:
-
250 gr. ceafá afumatá fiartá
-
1 ling. cu vírf fáiná
-
60 gr. unt
-
2 dl friscá
pentru gátit
-
3 fire ceapá verde
-
2 ardei grasi
-
1 linguritzá piper
-
1 linguritzá vegeta
-
1 ling. cu vírf hrean conservá
pentru
pane:
-
1 caná fáiná
-
1 caná pesmet
-
3 ouá
-
2 dl apá
mineralá gazoasá
-
1 vírf cutzit sare
-
2 fire ceapá verde
-
2 dl
smíntíná
Modul de
preparare
-plácinta:
-batem oále spumá cu sare, ½ dl ulei adáugám apa mineralá si fáina, mixám bine
de tot, apoi coacem 8-10 bucátzi plácinte sárate,
-umplutura:
-íncingem untul, cálim ardeiul gras, ceapa verde cu coade cu tot, adáugám ceafa
táiatá ín cuburi mari, íntoarcem de cíteva ori, presárám cu fáiná, mai
íntoarcem de cíteva ori si stingem cu 2 dl friscá, condimentám cu piper si vegeta, si
fierbem píná se omogenizeazá bine, adicá sá fie o umpluturá vírtoasá, dám
laoparte, adáugám hreanul si rácim,
-ímpártzim
umplutura pe fiecare plácintá, íntindem fiecare plácintá, la partea dinspre noi
punem umplutura, íntindem umplutura pe suprafatza plácintei lásínt roatá
marginile libere circa 2 deget, ímpáturám, plácinta, partea stíngá píná la
umpluturá, partea dreaptá píná la umpluturá si íncepem de jos, dinspre noi sá
rulám plácinta ín formá de ruladá píná la capát,
-batem spumá
3 ouá cu 2 dl
apá mineralá gazoasá, 1 vírf cutzit sare, 1 lingurá fáiná, apoi íncingem 3 dl ulei, dám plácinta rulatá
prin fáiná-oul bátut-pesmet si o slobozim ín uleiul íncins, o coacem la foc
moale, píná se rumeneste frumos pesmetul, scoatem plácinta din ulei, o asezám
pe servetzel sau grátar, dupá care vine pusá ín tava de servit, repetám
operatzia píná la terminarea plácintelor, apoi ornamentám cu smíntíná si ceapá
verde, dupá cum se cede si ín imaginea atasatá retzetei apoi servim calde. Este
un aperitiv grozav.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése