Cartofi
gratinati ”a la frankfurt”.
ingrediente / 8 portzii
-
2 kg . varzá
creatzá
-
1,5 kg .
cartofi
-
6 ouá
-
2 dl lapte
-
5 dl friscá
pentru gátit
-
500 gr. cremvusti vienezi
-
200 gr. slániná caizer
-
3 ling. ulei
-
1 linguritá mághiran
-
1 linguritzá chimion mácinat
-
3 cuburi concentrat supá carne
-
2 cepe
-
4 ardei grasi
-
1 linguritzá piper
-
1 linguritzá nucsoará
-
1 ling. vegeta
Modul de preparare
-pentru ínceput punem cartofii la fiert cu coaja, cínd sau fiert íi
curátzám si íi táiem rondele, íi stropim cu putzin ulei si-i presárám cu
vegeta,
-íncingem
3 linguri ulei, táiem caizerul cuburi, íl rumenim, adáugám cremvustii táiatzi
rondele mari, íi rumenim, apoi scoatem din grásime totul si punem laoparte, ín
grásimea rámasá cálim bine ceapa si ardeiul tocate márunt, apoi adáugám varza
táiatá físii mai mari, mai grosutze, si o ínnábusim, dupá ce scade putzin o
condimentám cu mághiran, 1 vírf cutzit piper, chimion, adáugám cuburile
concentrat supá de carne si ínnábusim mai departe píná varza se ínmoaie detot,
dám deoparte,
-batem ouále spumá, adáugám laptele si
frisca, condimentám cu nucsoará, piper, vegeta dupá care íncepem etajatul
míncárii,
-ungem
bine un vas de ”yena” sau o tavá pentru
fripturi, asezám pe fundul vasului un rínd de cartofi peste care stropim din sosul
de ouá, acoperim cu varza ínnábusitá,
stropim cu sos de ouá, peste care turnám cremvustii rumenitzi cu
caizerul, íi stropim cu sos de ouá si acoperim cu rondelele de cartofii rámasi
peste care turnám sosul de ouá rámas, si
dám la cuptorul preíncálzit timp de 30-35 minute, dupá care scoatem vasul,
presárám cu cascavalul rázálit si dám ínapoi la cuptor píná cascavalul se
rumeneste frumos, apoi servim caldá cu smíntíná sau sos de smíntíná dulce,
fiecare dupá plac si preferintzá, de
fapt cantitatea de friscá se poate ínlocui cu smíntíná.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése