2014. október 16., csütörtök

Muráturá mixtá.

               

Muráturá mixtá.
-        2 cápátzíni varzá albá márime medie
-        3 cepe rosii
-        3 cepe albe
-        1,5 kg castravetzi
-        6 buc. ardei grasi
-        6 buc. ardei kalifornia rosii
-        1 plic foi dafin
-        1 plic boabe piper
-        1 plic boabe mustar
-        1 plic boabe coreandru
-        1 plic chimeon íntreg
-        4 ling. sare
-        4 litri apá
-        1 linguritzá bork
-        1 plic Na-benzoat
-        400 gr. zahár
-        250 gr. hrean
-        7 dl otzet 10%

Modul de preparare
              -pentru ínceput pregátim borcanele, circa 10 sticle de 400, le spálám , limpezim cu apá fierbinte cít suportá mína, le dám cu gura ín jos pe fatza de masá, apoi pregátim murátura,                 
              -rázálim varza, táiem ceapa felii, ardeii, castravetzii, morcovii ín rondele mai subtziri, hreanul íl rázálim, punem toate ingredientele, íntr-un lighean mare, adáugám si chimenul, boabele de mustar, coreandru, piper, foile de dafin, amestecám bine, le acoperim, le lásám píná scadá putzin amestecíndu-le din cínd ín cínd,,,

               -cínd au scázut putzin le asezám ín borcane, punem apa la fiert, cu zahárul  si sarea, cínd apa dá ín clocot adáugám otzetul, Na-benzoat-conservantul dupá indicatziile de pe plic, mai dám un clocot, o lásám sá se rácorescá putzin, dupá care umplem borcanele cu apa, presárám pe fiecare borcan cíte putzin bork, ínchidem capacele ermetic si le dám la cámará.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése