Tort din
foi-biscuit.
foile:
-
350 gr. fáiná
- 150 gr. unt
- 150 gr. unt
-
1 praf de copt
-
3 vanilii
-
3 ling. zahár
-
2 linguritze aromá vanilie
-
2 ling. smíntíná grasá
crema:
-
3 dl friscá
pentru spumá
-
1 vanilie
-
5 ling. nutella-cremá-alune
-
5 ling. gem portocale
Modul de
preparare
foile: -mestecám fáina cu praful de
copt, topim umtul ín microunde, apoi íl adáugám la fáiná, adáugám cellalte
ingrediente si smíntíná ca sá obtzinem o cocá molcutzá elasticá, frámíntám
bine, de tot, ínvelim aluatul ín folie alimentará si íl dám ala frigider pentru
45 minute, dupá care íl scaotem íl ímpártzim ín 3 , formám mingi din aluat si
íntindem din fiecare minge cíte un cerc de circa 4-5 mm grosime, apoi le coacem
la 190 grade timp de 15-16 minute, dupá are le dám la rácorit putin ínsá íncá
cáldutze le ungem cu gem pe fiecare, íntre timp pregátim crema,,
crema: -batem
spumá tare frisca, cu vanilia apoi cu cíte o lingurá adáugám crema de
alune-nutella si frecám spumá tare, ímpártzim crema ín trei párti dupá care
asezám prima foaie unsá cu gem pe tava de tort, aplicám peste gem o parte din
cremá, peste care asezám a doua foaie unsá cu gem, si continuám operatzia píná la a-3 foaie
peste care aplicám crema rámasá dupá care ornamentám cu nutella, dupá cum se
vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi o dám la rece timp de o zi sau chair
24 ore, adicá de azi pe míine, cínd foile-biscutizi vor fi índeajuns de moi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése