2014. október 8., szerda

Tort din foi-biscuit.

                   

Tort din foi-biscuit.

        foile:
-        350 gr. fáiná
-  150 gr. unt
-        1 praf de copt
-        3 vanilii
-        3 ling. zahár
-        2 linguritze aromá vanilie
-        2 ling. smíntíná grasá
        crema:
-        3 dl friscá pentru spumá
-        1 vanilie
-        5 ling. nutella-cremá-alune
-        5 ling. gem portocale

Modul de preparare
              foile: -mestecám fáina cu praful de copt, topim umtul ín microunde, apoi íl adáugám la fáiná, adáugám cellalte ingrediente si smíntíná ca sá obtzinem o cocá molcutzá elasticá, frámíntám bine, de tot, ínvelim aluatul ín folie alimentará si íl dám ala frigider pentru 45 minute, dupá care íl scaotem íl ímpártzim ín 3 , formám mingi din aluat si íntindem din fiecare minge cíte un cerc de circa 4-5 mm grosime, apoi le coacem la 190 grade timp de 15-16 minute, dupá are le dám la rácorit putin ínsá íncá cáldutze le ungem cu gem pe fiecare, íntre timp pregátim crema,,
             crema: -batem spumá tare frisca, cu vanilia apoi cu cíte o lingurá adáugám crema de alune-nutella si frecám spumá tare, ímpártzim crema ín trei párti dupá care asezám prima foaie unsá cu gem pe tava de tort, aplicám peste gem o parte din cremá, peste care asezám a doua foaie unsá cu gem,  si continuám operatzia píná la a-3 foaie peste care aplicám crema rámasá dupá care ornamentám cu nutella, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi o dám la rece timp de o zi sau chair 24 ore, adicá de azi pe míine, cínd foile-biscutizi vor fi índeajuns de moi.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése