Chec
glazurat.
-
6 ouá
-
250 gr. zahár pudrá
-
200 gr. fáiná
-
9 ling. ulei
-
1 dl apá
-
1 linguritzá bicarbonat
-
1 lámíie
-
3 vanilii
-
150 gr. stafide
-
100 gr. nucá mácinatá
-
100 gr. cicolatá menaj
-
5 ling. ulei pentru glazurá
-
5 ling. lapte
Modul de
preparare
-separám albusurile de gálbenuse, fracám gálbenusele spumá cu 150 gr.
zahár pudrá, adáugám 9 linguri ulei ín jet subtzire ca si la maionezá, cínd
uleiul sa íncorporat, adáugám coaja de lámíie si bicarbonatul stins cu zeama de
la ½ lámíie, vanilia, apoi fáina, nuca mácinatá, stafidele, dupá care batem
spumá tare albusurile cu 100 gr. zahár si zeama de la ½ lámíie, si cu spatula
íncorporám albusurile ín compozitzia de gálbenuse, ungem bine cu ulei si
tapetám cu fáiná forma pentru chec, turnám compozitiza ín formá si dám la
cuptorul preíncálzit la foc potrivit timp de 25-30 minute dupá care facem proba
de copt, dacá íncá se lipeste de scobitoare mai coacem cíteva
minute, 5-8, dupá care íl dám la rácorit putzin timp ín care fierbem cicolata menaj pe baie de
abur cu 5 linguri ulei si 5 linguri lapte, cínd cicolata e fluidá o turnám
peste checul din tavá apoi dám la rácit complect, dupá rácire complectá scoatem
checul din tavá, felim si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése