2014. október 28., kedd

Chec glazurat.

             

Chec glazurat.

-        6 ouá
-        250 gr. zahár pudrá
-        200 gr. fáiná
-        9 ling. ulei
-        1 dl apá
-        1 linguritzá bicarbonat
-        1 lámíie
-        3 vanilii
-        150 gr. stafide
-        100 gr. nucá mácinatá
-        100 gr. cicolatá menaj
-        5 ling. ulei pentru glazurá
-        5 ling. lapte

Modul de preparare

                  -separám albusurile de gálbenuse, fracám gálbenusele spumá cu 150 gr. zahár pudrá, adáugám 9 linguri ulei ín jet subtzire ca si la maionezá, cínd uleiul sa íncorporat, adáugám coaja de lámíie si bicarbonatul stins cu zeama de la ½ lámíie, vanilia, apoi fáina, nuca mácinatá, stafidele, dupá care batem spumá tare albusurile cu 100 gr. zahár si zeama de la ½ lámíie, si cu spatula íncorporám albusurile ín compozitzia de gálbenuse, ungem bine cu ulei si tapetám cu fáiná forma pentru chec, turnám compozitiza ín formá si dám la cuptorul preíncálzit la foc potrivit timp de 25-30 minute dupá care facem proba de copt, dacá íncá  se  lipeste de scobitoare mai coacem cíteva minute, 5-8, dupá care íl dám la rácorit putzin timp  ín care fierbem cicolata menaj pe baie de abur cu 5 linguri ulei si 5 linguri lapte, cínd cicolata e fluidá o turnám peste checul din tavá apoi dám la rácit complect, dupá rácire complectá scoatem checul din tavá, felim si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése