2014. szeptember 30., kedd

Cremes cu mere.

                

Cremes cu mere

           piscotul:
-        6 ouá
-        6 ling. zahár
-        6 ling. cu vírf fáiná
-        6 ling. apá
-        sare
-        1 lámíie
-        1 linguritzá bicarbonat
-        1 ling. cacao
-        7 bucátzi mere mari
-        1 linguritzá scortzisoará
          crema:
-        6 dl lapte
-        6 ling. fáiná
-        3 gálbenuse
-        3 vanilii
-        200 gr. unt
-        200 gr. zahár praf
-        100 gr. cicolatá menaj

Modul de preparare
                  piscotul: -pentru ínceput separám gálbenusele de albusuri, 6  gálbenuse le frecám spumá cu 100 gr. zahár si coaja de la lámíie, stingem bicarbonatul cu zeama de la ½ lámíie adáugám, sare si apoi fáina cíte putzin píná la terminare, apoi batem spumá tare 9 albusuri de ou, adicá 6 de la piscot plus 3 albusuri de la ouále pentru cremá, cu zeama de la ½ lámíie si 100 gr. zahár pudrá, cínd spuma este bátutá foarte tare, cu spatula o adáugám usurel la compozitia de gálbenuse si mestecám píná la dispersare complectá, apoi cutázám  si rázálim merele, le stoarcem putzin de zeamá, apoi ungem tava de copt, o tapetám cu folie alimentará sau hírtie de copt, nivelám merele rázálite peste hírtia de copt, presárám merele cu scortzisoará, apoi turnám peste mere   ¾ din compozitiza de piscot, apoi ín compozitzia rámasá omogenizám usurel 1 lingurá cacao, dupá cae o turnám ín zig-zag peste compozitzia galbená din tavá dupá casre o dám la cuptorul íncálzit ín prealabil la foc potrivit timp de 20-25 minute, apoi facem proba de copt, si dacá nu este coaptá mai lásám 5-8 minute apoi o dám la rácit complect ín tavá, íntre timp pregátim crema,,,

        crema: -frecám bine laptele cu fáina, si 3 gálbenuse de ou,  apoi dám la fiert, dar cu grijá mestecínd mereu píná vom obtzine un chelm bine omogen, apoi dám la rácit complect mestecínd mereu, dupá care frecám spumá untul cu zahárul si vanilia, adáugám chelmul de gálbenuse deacum rece, omogenizám bine apoi rásturnám pe platoul de prájituri piscotul deacum rece ín asa fel ca merele sá viná deasupra, adicá cu folia ín sus, dupá care desprindem usurel folia de pe mere peste care nivelám crema obtzinutá, apoi presárám crema cu cicolata menaj rázálitá dupá cum se vede ín imaginea atasatá retzetei si feliem imediat pentru servire.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése