Bulion
condimentat.
-
3 kg rosii
-
250 gr. zahár
-
2 linguritze sare
-
15 frunzer de busuioc verde
-
1 ling. piper boabe
-
2 vírfuri cutzit salitzil-conservant
Modul de
preparare,
-ca
íntodeauna íncepem cu sticlele, spálám, desinfectám, clátim cu apá cít se poate
de ferbinte la míná, apoi punem cu gura ín jos pe fatza de masá, pregátim patul pentru dunstul uscat cu páturi, perne
sau plapumá, íntre timp punem apá la clocotit pentru rosii, cínd apa clocoteste
perínd slobozim rosiile ín apa clocotindá píná se crapá putzin coaja, le scoatem
si le decojim, pe fiecare perínd, apoi le táiem ín bucátzi si le dám la fiert
íntr-un vas de inox cu sarea si zahárul, cínd sau fiert bine, circa 20-25
minute, mixám cít se poate de bine rosiile, adáugám piperul boabe, dám din nou
la fiert timp de 10 minute, dupá 10 minute de fierbere adáugám busuiocul bine
tocat, mai fierbem 10 minute, apoi dupá indicatziile de pe plicul cu conservant
adáugám conservantul si ímediat íncepem portzionartea ín borcane, ínchidem capacele ermetic si dám imediat la
dunst uscat, píná la rácire complectá, dupá care dám sticlele la cámará.
-este un suc de rosii foarte gustos,
aromat si grozav pentru sosuri si paste fáinoase.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése