2014. szeptember 6., szombat

Gem din piersici cu lámíie.

                 

Gem din piersici cu lámíie

-        3 kg piersici
-        1 kg zahár
-        3 lámíi
-        1 rudá vanilie
-        3 plicuri pectin sau fixator gem

Modul de preparare
          -pentru ínceput pregátim borcanele, spálám desinfectám, cáltim cu apá cít se poate de fierbinte la míná, le asezám cu gura ín jos pe fatzá de masá albá foarte curatá, pregátim dunstul uscat, adicáláditzá cu haine, perne si páturi,

          -alegem piersci bine coapte la care le vine coaja jos iar dacá nu, atunci punem apá la clocotit si cínd apa clocoteste slobozim piersicile ín apá pentru 2-3 minute, le scoatem si tragem jos coaja de pe ele, deci procedám ca si la rosii, apoi feliem piersicile scotzíndule símburele, cínd am terminat operatzia de decojire, feliere si scoaterea símburelui, punem fructele ín cratitza de fierbere a gemului,  radem coaja de la lámíi o adáugám, curátzám partea albá a lámíilor de sub coajá si tocám bine lámíile care le adáugám la piersici si dám la fiert la foc iute 10 minute, adáugám ruda de vanilie despicatá ín douá si zahárul, mai fierbem 10 minute, apoi exact dupá indicatziile de pe plicul cu pectiná adáugám pectina sau - praf pentru gelificare - cum íi mai spune fixator de gem, fierbem ímpreuná dupá indicatziile de pe plic, apoi imediat clocotind másurám gemul ín borcane, ínchidem ermetic cu capacul fiecare borcan si íl dám la dunst uscat, le ínvelim bine si le lásám la dunst píná se vor ráci complect, deci 2-3 zile apoi le dám la cámará.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése