Gem din
piersici cu lámíie
-
3 kg
piersici
-
1 kg zahár
-
3 lámíi
-
1 rudá vanilie
-
3 plicuri pectin sau fixator gem
Modul de
preparare
-pentru
ínceput pregátim borcanele, spálám desinfectám, cáltim cu apá cít se poate de fierbinte
la míná, le asezám cu gura ín jos pe fatzá de masá albá foarte curatá, pregátim
dunstul uscat, adicáláditzá cu haine, perne si páturi,
-alegem piersci bine coapte la care le vine
coaja jos iar dacá nu, atunci punem apá la clocotit si cínd apa clocoteste
slobozim piersicile ín apá pentru 2-3 minute, le scoatem si tragem jos coaja de
pe ele, deci procedám ca si la rosii, apoi feliem piersicile scotzíndule símburele,
cínd am terminat operatzia de decojire, feliere si scoaterea símburelui, punem
fructele ín cratitza de fierbere a gemului, radem coaja de la lámíi o adáugám, curátzám
partea albá a lámíilor de sub coajá si tocám bine lámíile care le adáugám la
piersici si dám la fiert la foc iute 10 minute, adáugám ruda de vanilie
despicatá ín douá si zahárul, mai fierbem 10 minute, apoi exact dupá
indicatziile de pe plicul cu pectiná adáugám pectina sau - praf pentru
gelificare - cum íi mai spune fixator de gem, fierbem ímpreuná dupá
indicatziile de pe plic, apoi imediat clocotind másurám gemul ín borcane,
ínchidem ermetic cu capacul fiecare borcan si íl dám la dunst uscat, le ínvelim
bine si le lásám la dunst píná se vor ráci complect, deci 2-3 zile apoi le dám
la cámará.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése