2014. szeptember 27., szombat

Gogosi cu cartofi.

                      

Gogosi cu cartofi.

          ingrediente
-        500 gr. fáiná
-        2 ouá
-        1 dl lapte
-        50 gr. unt
-        1 linguritzá sare
-        20 gr. drojdie proaspátá
-        600 gr. cartofi
-        1 ling. vegeta
-        1 vírf cutzit piper
-        1 leg. pátrunjel verde
-        ulei pentru copt

modul de preparare
                   -pentru ínceput punem drojdia la dospit ín putzin lapte cáldutz cu 1 lingurá zahár, cernem fáina pe masa de lucru, o frecám íntre palme cu untul, adáugám sarea, facem cuib ín mijloc, batem ouále spumá le adáugám ín cuib, punem si drojdia dospitá si íncepem frámíntatul, adáugínd laptele apoi cítá apá mai este necesará pentru a obtzine un aluat molcutz elastic, bun pentru íntins, si frámíntám píná face básicutze, acoperim aluatul cu fata de masá si lásám la dospit píná volumul se dubleazá, íntre timp pregátim umplutura de cartofi,,,curátzám cartofii, íi táiem cuburi, íi punme la fiert cu vegeta, cínd sínt bine fiertzi íi scurgem bine si íi pisám pireu fin, condimentám cu piper, vegeta, frunzá de pátrunjel tocatá, omogenizám bine condimentele, apoi íntindem aluatul bine dospit de grosime circa 5-8 mm, dupá care decupám aluatul ín formá rotundá cu forma pentru gogosi-pogácele sau un pahat subtzire la gurá cu circumferintza de circa 5 cm, dupá care punem tot ín a doua rotitzá de aluat ín mijloc cíte o lingurá din umplutura de cartofi, udám putzin cu degetul ínmuiat ín apá marginea rotitzei, ínvelim umplutura cu o rotitza de aluat goalá si apásám putzin marginile sá se lipeascá, dupá ce am termintat de táiat-umplut-lipit tot aluatul acoperim cu fatza de masá totul si lásám la odihná 20 minute, dupá care íncingem uleiul si la foc potrivit coacem gogosile, le scoatem pe servetzel de hírtie si le servim calde cu sos tartar.
               sosul:
                      -1 gálbenus de ou fiert si 2 gálbenuse de ou crude le frecám bine apoi ín jet subtzire adáugám 2 dl ulei frecínd mereu cu lingura de lemn sau mixerul, píná la terminarea uleiului dupá care adáugám la maionezá 2 dl smíntíná grasá, 1 dl iaurt natur, 1 víf cutzit piper alb, 2 linguri zeamá de lámíie si sare dupá gust, omogenizám taote aceste ingrediente nu cu mixerul ci cu lingura, apoi servim língá gogosi umplutzi.

           Mentziuni : -evident putem folosi si maionezá de magazin, ín acest caz avem nevoie de 250 ml maionezá, care o combinám dupá cum am arátat la punctul sosul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése