Muráturá
asortatá.
ingrediente
-
1 cápátzíná varzá
-
2 kg
gogonele
-
3 kg
castravetzi máruntzi
-
6 ardei kapia
-
3 morcovi
-
3 cepe rosii
-
1 buc. tzeliná
-
1 leg. frunze tzeliná
-
8 cátzei usturoi
-
2 fire hrean groase
-
1 creangutzá cimbru
-
2 crengi márar
-
2 ling. mustar boabe
-
2 ling. piper boabe
-
6 buc. foi dafin
-
3 litri apá
-
6 dl otzet
10%
-
500 gr. sare grunjoasá
-
Na-benzoat {conservant}
Modul de
preparare
-spálám,
curátzim foarte bine ingredientele, le asezám pe fatzá de masá foarte curatá, morcovul
íl táiem rondele, ceapa, tzelina, ardeii si varza dupá preferintzá, hreanul íl
curátzám si íl crepám ín 4-6 ín lungime, spálám sticlele, le desinfectám si le
clátim cu apá fierbinte cít suportá mína, le punem cu gura ín jos pe fatza de
masá, apoi punem apa la fiert cu piper, sare, foi dafin, íntre timp umplem
sticlele cu ingredientele, asezám la fundul sticlelor márar, cimbru si boabe de
mustar, apoi cládim restul ingredientelor dupá plac, cínd apa íncepe sá
clocteascá, adáugám otzetul si mai dám un clocot, pregátim conservantul exact
dupá indicatziile de pe plic, íl adáugám, lásám sá se stímpere putzin, apoi
turnám zeama ín borcane, le punem deoparte , le acoperim cu celofan si le lásám
sá se aseze píná a doua zi cínd le ínchidem ermetic si le dám la cámará, dar se
pot ínchide si imediat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése