Pite cu
castane.
coca:
-
320 gr. fáiná
-
250 gr. unt sau rama
-
125 gr. zahár pudrá
-
1 ou
-
1 linguritzá mocca bicarbonat
-
smíntíná
umplutura:
-
500 gr. castane dulci
-
300 gr. visine din compot
-
4 ouá
-
100 gr. zahár
-
2 ling. fáiná
-
1 linguritzá mocca bicarbonat
-
1 dl friscá
-
100 gr. cicolatá menaj
glazura:
-
200 gr. cicolatá menaj
-
6 linguri ulei
-
6 linguir lapte
Modul de
preparare
coca : -frecám fáina íntre palme cu
untul, adáugám zahárul, bicarbonatul, oul si atíta smíntíná ca sá obtzinem o
cocá molcutzá, o frámíntám bine, facem douá mingi din aluat si o dám la rece
pentru o orá, íntre timp pregátim umplutura,
umplutura: -separám albusurile de
gálbenuse, gálbenusele le frecám spumá cu pireul de castane, fáina,
bicarbonatul, apoi batem spumá albusul cu zahárul íl adáugám usurel cu spatula la
compozitzia de gálbenuse, ímpreuná cu visinele,
-ungem tava de copt, tapetám cu hírtie de
copt, íntindem una dintre mingile de aluat de la frigider, o asezám ín tava de
copt, aplicám peste ea compozitzia de castane, apoi íntindem partea a doua de
aluat, adicá mingea a doua de aluat, o aplicám peste compozitiza de castane,
ímpungem cu furculitza foaia dedeasupra, apoi dám la cuptorul preíncálzit
pentru 30 minute, la foc moale, dupá cele 35 minute, timp ín care íntoarcem
tava ín cuptor odatá, facem proba de copt, dacá nu este gata mai coacem circa 8-10
minute, dupá coacere dám la rácit
putzin, scoatem din tavá índepártám hírtia de copt, apoi glazurám,
-topim pe
baie de abur 200 gr. cicolatá menaj cu 6 linguri ulei si 6 linguir lapte ,
fierbem cicolata píná va fi fluidá, lucioasá si mártásoasá, apoi o turnám peste
prájiturá, nivelám si dám la rece píná glazura se solidificá dupá care cu un
cutzit trecut prin apá fierbinte feliem dupá plac si preferintzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése