Prájiturá
cu visine si friscá
piscotul:
-
8 ouá
-
8 ling. zahár
-
8 ling. fáiná
-
1 lámíie
-
1 linguritzá bicarbonat
-
1,5 kg . visine
fárá símbure
crema:
-
3 dl lapte
-
1 plic budincá vanilie
-
1 ling. fáiná
-
250 gr. margariná
-
250 gr. zahár pudrá
-
3 vanilii
-
5 dl friscá
pentru spumá
-
3 plicuri fixator spumá
Modul de
preparare
-ungem tava de copt cu ulei, tapetám cu hírtie de copt, ungem hírtia de
copt bine cu unt si tapetám cu visinele, bine strínse una língá alta, tot fundul
de la tavá, dacá visinele sínt proaspete
le scoatem símburele le presárám cu 3 ling. zahár tos , le punem la scurs
pentru o orá si tapetám cu ele fundul de la tavá, apoi pregátim piscotul,
-separám
ouále, frecám spumá gálbenusul cu 5 linguri zahár praf, adáugám coja de la
lámíie, si bicarbonatul stins cu zema de la ½ lámíie, batem spumá tare
albusurile cu 3 linguri zahár praf si zema de la ½ lámíie, apoi adáugám usurel
cu spatula la gálbenusurile spumá, dupá care care turnám compozitzia peste
visine ín tava de copt, dám la cuptorul
peíncálzit, pentru 30 minute la foc potrivit dupá care facem proba de copt al
piscotului, dacá nu este copt mai coacem 5-8 minute, scoatem tava din cuptor,
lásám sá se stímpere putin, circa 15-20 minute, dupá care rásturnám prájitura
pe tava de prájituri bine presáratá cu nucá sau biscuitzi mácinatzi, íntrer
timp pregátim crema,
crema:
-punem 2 dl
lapte la fiert cu 3 linguri zahár si 3 vanilii, dizolvám praful de budincá si
fáina ín 1 dl
lapte iar cínd laptele fierbe adáugám compozitizia si fierbem un chelm bine
omogen, íl dám la rácire complectá timp ín care frecám margarina spumá cu 200
gr. zahár, cínd chelmul sa rácit complect adáugám cíte putizn la margarina
frecatá spumá, píná la terminarea chemului cínd vom obtzine o cremá mátásoasá
lucioasá, care o nivelám peste visine, dupá care bate spumá frisca cu 50 gr.
zahár praf si 3 prafuri fixator, si o aplicám peste cremá ín forme si modele
dupá plac si preferintzá, apoi dám prájitura la rece 1 orá jumate dupá care
feliem si consumán dupá plac si preferintzá.
Mentziuni: puntem orna prájitura cu
cicolatá rázálitá, adicá presárám cicolatá rázálitá peste friscá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése