2014. szeptember 17., szerda

Prájiturá cu visine si friscá.

                

Prájiturá cu visine si friscá

          piscotul:
-        8 ouá
-        8 ling. zahár
-        8 ling. fáiná
-        1 lámíie
-        1 linguritzá bicarbonat
-        1,5 kg. visine fárá símbure

         crema:
-        3 dl lapte
-        1 plic budincá vanilie
-        1 ling. fáiná
-        250 gr. margariná
-        250 gr. zahár pudrá
-        3 vanilii
-        5 dl friscá pentru spumá
-        3 plicuri fixator spumá

Modul de preparare
                     -ungem tava de copt cu ulei, tapetám cu hírtie de copt, ungem hírtia de copt bine cu unt si tapetám cu visinele, bine strínse una língá alta, tot fundul de la tavá, dacá visinele sínt  proaspete le scoatem símburele le presárám cu 3 ling. zahár tos , le punem la scurs pentru o orá si tapetám cu ele fundul de la tavá, apoi pregátim piscotul,
           -separám ouále, frecám spumá gálbenusul cu 5 linguri zahár praf, adáugám coja de la lámíie, si bicarbonatul stins cu zema de la ½ lámíie, batem spumá tare albusurile cu 3 linguri zahár praf si zema de la ½ lámíie, apoi adáugám usurel cu spatula la gálbenusurile spumá, dupá care care turnám compozitzia peste visine ín tava de copt,  dám la cuptorul peíncálzit, pentru 30 minute la foc potrivit dupá care facem proba de copt al piscotului, dacá nu este copt mai coacem 5-8 minute, scoatem tava din cuptor, lásám sá se stímpere putin, circa 15-20 minute, dupá care rásturnám prájitura pe tava de prájituri bine presáratá cu nucá sau biscuitzi mácinatzi, íntrer timp pregátim crema,
            crema:
                  -punem 2 dl lapte la fiert cu 3 linguri zahár si 3 vanilii, dizolvám praful de budincá si fáina ín 1 dl lapte iar cínd laptele fierbe adáugám compozitizia si fierbem un chelm bine omogen, íl dám la rácire complectá timp ín care frecám margarina spumá cu 200 gr. zahár, cínd chelmul sa rácit complect adáugám cíte putizn la margarina frecatá spumá, píná la terminarea chemului cínd vom obtzine o cremá mátásoasá lucioasá, care o nivelám peste visine, dupá care bate spumá frisca cu 50 gr. zahár praf si 3 prafuri fixator, si o aplicám peste cremá ín forme si modele dupá plac si preferintzá, apoi dám prájitura la rece 1 orá jumate dupá care feliem si consumán dupá plac si preferintzá.

           Mentziuni: puntem orna prájitura cu cicolatá rázálitá, adicá presárám cicolatá rázálitá peste friscá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése