2014. szeptember 7., vasárnap

Pastá de rosii condimentatá.

               

Pastá de rosii condimentatá.

-        3 kg rosii
-        1,5 kg ardei kapia
-        1 kg ceapá
-        1 bucatá tzeliná
-        1 legáturá buná frunze de tzeliná
-        1 vírf cutzit conservant / borcan

Modul de preparare
                   -pentru ínceput spálám, desinfectám borcanele, le limpezim cu apá cít suportám de fierbinte la míná, 8-10 bucátzi borcane pentru gem, le punem cu gura ín jos pe fatzá de masá, apoi pregátim legumele,,,,

             -spálám, scoatem cotorul de la rosii, le táiem ín 4-6 bucátzi, le punem ín cratzita pentru fiert, cratzitá de 6-8 litri, curátzám tzelina o dám pe rázátoare, o adáugám, scoatem cotorul ardeiului íl táiem ín felii, ín adáugám, ceapa o curátzám o tocám, o adáugám, apoi frunzele  de tzeliná si dám totul la fiert, cínd totul este bine fiert, mixám bine compozitzia, píná devine pastá, mai fierbem pasta cíteva minute, timp ín care pregátim conservantul íntocmai dupá indicatziile de pe plic, adáugám conservantul, mai dám un clocot si imediat másurám pasta fierbinte ín borcane, ínchidem ermetic cu capacele si dám la dunst uscat – plapumá – píná la rácire complectá, cam 2-3 zile dupá care dám la cámará, este o pastá gustoasá , aromatá foarte buná pentru orice míncare.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése