Felii
delicioase.
piscotul
galben:
-
10 gálbenuse de ou
-
200 gr. zahár pudrá
-
15 linguri apá
-
300 gr. fáiná
-
1 linguritzá bicarbonat
-
1 lámíie
piscotul asortat:
-
10 albusuri de ou
-
100 gr. zahár pudrá
-
100 gr. cicolatá
-
200 gr. visine din compot fárá símbure
-
100 gr. nucá mácinatá
-
250 gr. fáiná
-
1 linguritzá bicarbonat
crema:
-
7 dl lapte
-
3 prafuri budincá vanilie
-
300 gr. unt sau margariná rama
-
200 gr. zahár pudrá
-
3 vanilii
glazura:
-
200 gr. cicolatá menaj
-
100 gr. cicolatá albá
-
10 linguri lapte
-
10 linguri ulei
Modul de
preparare
piscotul galben: -frecám spumá
gálbenusele cu zahárul pudrá, coaja de la 1 lámíie, stingem bicarbonatul cu
zema de la o jumátate de lámíie, apoi adáugám apa si fáina si frecám spumá,
ungem tava de copt cu ulei si tapetám cu hírtie de copt, ímpártzim ín douá
compozitzia de blat, si coacem 2 foi de tort, circa 20 minute la 180 grade,
dupá care facem proba de coacere, eventual mai lásám la copt, 5-8 minute , dupá
care scaotem fiecare foaie cum e coaptá si dám la rácit complect, íntre timp
píná se coc cele 2 foi , pregátim foaia de mijloc, adicá cea pestritzá,,,
piscotul asortat: -batem spumá tare
albusurile de ou cu 100 gr. zahár pudrá, si íntre timp adáugám zema de la o
jumátate de lámíie, apoi adáugám usurel cu spatula fáina, nuca mácinatá dupá
care adáugám visinile bine strecurate din zema de compot si cicolata táiatá ín
cuburi mici, omogenizám usurel apoi ungem tava cu ulei si tapetám cu hírtie de
copt, turnám blatul si dám la cuptor pentru 25 minute dupá care facem proba de
copt, apoi dám al rácit complect, timp ín care pregátim crema,
crema: -dizolvám praful de
budincá ín 2 dl
lapte, si 5 dl
lapte punem la fiert, cínd laptele dá ín clocot, adáugám ín jet subtzire
mestecínd mereu si fierbem píná vom obtzine o pastá vírtoasá, api dám al rácit
complect, íntre timp frecám unutul spumá cu zahárul praf, adáugám vanilia apoi
fiertura de budincá cu cíte o lingurá frecínd mai deparete píná la terminarea
ingredietului cínd vom obtzine o cremá lucioasá, mátásoasá, o ímpártzim ín douá
pártzi, dupá care íncepem ansamblarea prájiturii, asezám o foaie galbená pe
platoul de prájituri peste care aplicám o parte din cremá, acoperim cu foia
pestritzá peste care aplicám crema rámasá, apoi acoperim cu foia galbená, si
urmeazá glazuratul,
glazura: -pe
baie de abur sau ín microunde fierbem cicocolata menaj cu 6 linguri lapte si 6
linguri ulei, píná cicolata devine fluidá, netedá, lucioasá, apoi o turnám
peste blatul galben , nivelám si imediat fierbem si cicolata albá cu 4 linguri
lapte si 4 ulei, care o turnám ín linii subtziri paralele, la distantze de
circa 5 cm
una de alta, apoi cu piaptánul pentru tort sau cu o scobitoare mai groasá
trasám linii ín glazurá ín directzie opusá liniilor albe de cicolatá dupá cum
se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care dám prájitura la rece píná
glazura se solidificá buná pentru feliat, cínd cu un cutzit tras prin apá
fierbinte feliem prájitura.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése