2014. szeptember 4., csütörtök

Felii delicioase.

                

Felii delicioase.

        piscotul galben:
-        10 gálbenuse de ou
-        200 gr. zahár pudrá
-        15 linguri apá
-        300 gr. fáiná
-        1 linguritzá bicarbonat
-        1 lámíie

         piscotul asortat:
-        10 albusuri de ou
-        100 gr. zahár pudrá
-        100 gr. cicolatá
-        200 gr. visine din compot fárá símbure
-        100 gr. nucá mácinatá
-        250 gr. fáiná
-        1 linguritzá bicarbonat

         crema:
-        7 dl lapte
-        3 prafuri budincá vanilie
-        300 gr. unt sau margariná rama
-        200 gr. zahár pudrá
-        3 vanilii

        glazura:
-        200 gr. cicolatá menaj
-        100 gr. cicolatá albá
-        10 linguri lapte
-        10 linguri ulei

Modul de preparare
                   piscotul galben: -frecám spumá gálbenusele cu zahárul pudrá, coaja de la 1 lámíie, stingem bicarbonatul cu zema de la o jumátate de lámíie, apoi adáugám apa si fáina si frecám spumá, ungem tava de copt cu ulei si tapetám cu hírtie de copt, ímpártzim ín douá compozitzia de blat, si coacem 2 foi de tort, circa 20 minute la 180 grade, dupá care facem proba de coacere, eventual mai lásám la copt, 5-8 minute , dupá care scaotem fiecare foaie cum e coaptá si dám la rácit complect, íntre timp píná se coc cele 2 foi , pregátim foaia de mijloc, adicá cea pestritzá,,,
       piscotul asortat: -batem spumá tare albusurile de ou cu 100 gr. zahár pudrá, si íntre timp adáugám zema de la o jumátate de lámíie, apoi adáugám usurel cu spatula fáina, nuca mácinatá dupá care adáugám visinile bine strecurate din zema de compot si cicolata táiatá ín cuburi mici, omogenizám usurel apoi ungem tava cu ulei si tapetám cu hírtie de copt, turnám blatul si dám la cuptor pentru 25 minute dupá care facem proba de copt, apoi dám al rácit complect, timp ín care pregátim crema,
       crema: -dizolvám praful de budincá ín 2 dl lapte, si 5 dl lapte punem la fiert, cínd laptele dá ín clocot, adáugám ín jet subtzire mestecínd mereu si fierbem píná vom obtzine o pastá vírtoasá, api dám al rácit complect, íntre timp frecám unutul spumá cu zahárul praf, adáugám vanilia apoi fiertura de budincá cu cíte o lingurá frecínd mai deparete píná la terminarea ingredietului cínd vom obtzine o cremá lucioasá, mátásoasá, o ímpártzim ín douá pártzi, dupá care íncepem ansamblarea prájiturii, asezám o foaie galbená pe platoul de prájituri peste care aplicám o parte din cremá, acoperim cu foia pestritzá peste care aplicám crema rámasá, apoi acoperim cu foia galbená, si urmeazá glazuratul,
             glazura: -pe baie de abur sau ín microunde fierbem cicocolata menaj cu 6 linguri lapte si 6 linguri ulei, píná cicolata devine fluidá, netedá, lucioasá, apoi o turnám peste blatul galben , nivelám si imediat fierbem si cicolata albá cu 4 linguri lapte si 4 ulei, care o turnám ín linii subtziri paralele, la distantze de circa 5 cm una de alta, apoi cu piaptánul pentru tort sau cu o scobitoare mai groasá trasám linii ín glazurá ín directzie opusá liniilor albe de cicolatá dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care dám prájitura la rece píná glazura se solidificá buná pentru feliat, cínd cu un cutzit tras prin apá fierbinte feliem prájitura.

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése