2014. szeptember 17., szerda

Gogosi cu suncá.

                 

Gogosi cu suncá.

-        200 gr. cartofi
-        500 gr. fáiná
-        2 ouá
-        3 gr. drojdie proaspátá
-        2 dl lapte
-        1 linguritzá sare
-        3 dl ulei
-        3 ling. smíntíná grasá
-        200 gr. suncá

            sosul :
-        2 ling. pastá hrean
-        200 ml friscá pentru gátit

Modul de preparare

                 -pentru ínceput curátzám cartofii íi fierbem cu putzinásare si íi pisám pireu íncá fierbintzi, pe masa de lucru, dupá ce sau rácit íi frecám íntre palme cu fáina, adáugám oul , sarea , si drojdia crescutá ín putzin lapte, apoi íncepem frámíntatul, adáugínd ingredinte , adicá dacá e nevoie lapte, si dacá e nevoie fáiná, pentru a obtzine o cocá molcutzá elasticá buná pentru íntins, o frámíntám foarte bine, apoi o acoperim cu fatza de masá si o lásm sá creascá píná se dubleazá volumul, apoi íntindem aluatul de circa 4-5 mm grosime, pregátim umplutura, tocám márunt sunca, o mestecám cu smíntína si punem la distantze de aproximativ 7-8 cm cíte o lingurá de umpluturá, sau o felie douá mai mici de suncá care le ungem cu smíntíná, apoi aducem partea de sus a aluatului peste umpluturá, apásám putin ca sá se lipeascá aluatul si umplutura sá nu curgá, dupá care decupám gogoasa umplutá cu formá pentru gogosi-pogácele, sau cu un pahar subtzire la gurá, presárám masa cu fáiná , asezám gogosi decupatzi pe masá si lásám la odihná 15-20 minute, continuám operatzia píná la terminarea aluatului, dupá care ínfierbíntám uleiul si coacem gogoasele la foc potrivit, le scoatem pe servet de hírtie , apoi pregátim sosul de hrean, punem ín vasul mixerului frisca pentru gátit si o mixám cu 2 linguri de hrean píná se face spumá, apoi servim língá gogosii calzi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése