2014. szeptember 15., hétfő

Pasta de vinete aperitiv.

                 

Pastá de vinete aperitiv.

           ingrediente / 3 portzii
-        2 vinete márime medie
-        2 ardei kalifornia rosii
-        4 cátzei usturoi
-        sare dupá gust
-        1 vírf cutzit piper alb
-        5 ling. ulei másline

Modul de preparare
                  -pentru ínceput coacem ardeii si vinetelor, deci o plitá rotundá cu gáuri o asezám pe ochiul de aragaz pe care asezám vinetele si ardeii, la foc mijlociu, care dupá ce sau copt, adicá coaja de ardei sau vinete sa carbonizat, íntoarcem vinetele sau ardeii pe pártzile opuse, píná le vom coace íntegral, dupá care le punem íntr-un vas mai mare, píná le vom coace pe toate, apoi íncepem curátatul de coajá, atít la vinete cít si la ardei, dupá ce am curátzat totul, vinetele le punem la scurs de zeamá , pecínd ardeii nu, ardeii dupá curátzare le scoatem cotorul si íi punem ín castron pentru a putea mentzine zeama,,,
            -tocám vinetele pep, ardeiul copt íl táiem cuburi mai mari, usturoiul ín tocám márunt, apoi íncingem uleiul, ínfierbíntám putzin usturoiul, si imediat adáugám ardeiul copt, íl cálim putizn si adáugám vinetele tocate, condimentám cu sare si piper dupá gust, cálim ímpreuná circa 5 minute dupá care servim cu píine caldá si ardei piscátor, este un aperitiv minunat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése