2014. szeptember 4., csütörtök

"Lasagnea" milaneze.

                  

"Lasagnea" milaneze.

      ingrediente / 8 portzii
-        1 kg carne tocatá
-        1 kg ciuperci sampion
-        2 cepe mari
-        3 buc. ardei kalifornia
-        6 buc. rosii márime medie
-        3 buc. foi dafin
-        3 dl concentrat supá pui
-        3 ling. pastá rosii
-        1 ling. vegeta
-        1 ling. pastá ardei kapia
-        1 linguritzá piper
-        1 ling. oregano
-        1 ling. rasá busuioc
-        1 ling. rasá mághiran
-        250 gr. ketchup
-        1 dl ulei másline
-        350 gr. cascaval rázálit
-        2 portzii paste lasagnea de casá sau 300 gr. paste lasagnea din comertz
     
      sosul alb :
-        100 gr. unt sau rama
-        150 gr, fáiná
-        1 linguritzá mocca nucsoará
-        1 ling. vegeta
-        5 dl lapte
-        2 dl smíntíná grasá

Modul de preparare
                  -pentru ínceput pregátim pasta lasagnea , retzeta o gásitzi aici :   http://artaculinaravio.blogspot.hu/2014/08/paste-fainoase-lasagnea-retzeta-de-baza.html ,,, dacá preferatzi lasagnea din comertz, atunci punem 3 litri apá la fiert, cu 1 ling. sare, cínd apa dá ín clocot adáugám pastele fáinoase lasagnea,  fierbem ” a la dente”, strecurám clátim cu apá rece si separám fiecare foaie de lasagnea, adicá ungem masa de lucru bine cu ulei sau margariná si íntindem fiecare foaie de lasagnea pe masa de lucru píná la folosire,
      umplutura : -íncingem uleiul de  másline, adáugám ceapa si ardeiul  tocate márunt, cínd acestea sau cálit índeajuns, adáugám carnea tocatá, o cálim píná sfíráie ín cratzitzá, adáugám pasta de ardei kapia si rosiile táiate felii, ínnábusim mai departe 10 minute, presárám cu vegeta si piper, stingem cu 3 dl concentrat supá pui, fierbem 5 minute, adáugám toate condimentele si pasta de rosii, le dám 2-3 clocote, adáugám 100 gr. ketchup, asezonám de condimente si umplutura este gata,

       sosul alb : -íncingem untul nu prea tare sá nu se ardá, adáugám fáina o cálim putzin, stingem cu laptele, condimentám cu vegeta si nucsoará, fierbem un chelm omogen, íl lásám sá se stímpere putin íncorporám 2 dl smíntíná si 100 gr. cascaval rázálit, apoi ansamblám lasagnele, ungem bine cu unt sau margariná un vas de ”yena” sau o tavá de copt cu peretzii mai ínaltzi, tapetám fundul vasului cu foi de lasagnea, ungem cu un strat de sos alb peste care aplicám cíteva linguri din tocáturá, acoperim cu alt rínd de paste lasagnea apoi sos alb, si continuám astfel etajarea píná la terminarea  ingredientelor, avínd grijá ca deasupra sá viná sos alb,  apoi dám vasul la cuptorul íncálzit ín prealabil timp de 20 minute, timp ín care íntoarcem odatá vasul ín cuptor, apoi scoatem vasul presárám cu cascavalul rámas si dám ínapoi la cuptor pentru rumenirea cascavalului dupá plac si preferintzá, apoi servim calde cu ketchup.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése