2014. szeptember 24., szerda

Minirulade cu budincá.

              

Minirulade cu budincá.

      aluatul:
-        600 gr. fáiná extra
-        3 ouá
-        60 gr. unt moale
-        100 gr. zahár
-        1 linguritzá sare
-        2,5 gr. drojdie proaspátá
-        1 dl lapte
     umplutura:
-        1 plic budincá vanilie
-        lapte
-        zahár
-        20 gr. unt

Modul de preparare
                   aluatul: -íncálzim putzin laptele cu zahárul si punem drojdia la dospit, cernem fáina pe masa de lucru, mestecám fáian cu zahárul si sarea, frecám íntre palme fáina cu untul, adáugám 2 ouá bátute spumá si atíta apá dezmortzitá ca sá obtzinem un aluat elastic molcutz si íl frámíntám píná face básicutze, dacá avem robot merge mai usor si mai rapid frámíntatul, íl punem la robot, cínd alautula  fáciut básicutze, íl presárám cu fáiná, íl acoperim si íl lásám la dospit píná volumul aluatului se dubleazá, íntre timp pregátim umplutura,
            umplutura:-punem budinca la fiert dupá indicatziile de pe plic si o fierbem píná se íngroasá foarte tare, deci fierbem o budincá tare, cínd budinca este destul de groasá, o luám jos de pe foc, si adáugám cíte putin untul amestecínd mereu cu robotul píná la íncorporare complectá a untului apoi dám la rácire complectá, mestecínd mereu ca sá nu facá crustá, si trecem la umplutul aluatului,

               -cínd volumul aluatului sa dublat presárám masa de lucru cu fáiná si íntindem aluatul, íl táiem ín10 dreptunghiuri, dupá care íncrestám fiecare dreptunghi ín partea dinspre noi ín látzime de circa 1 cm ínspre mijlocul dreptunghiului asa ca sá apará pe fiecare dreptunghi franjuri ín lungimea dreptunghiului, apoi ín partea de sus a aluatului adicá partea opusá a franjurilor, pe marginea de sus a fiecárui dreptunghi asezám ín lungimea dreptunghiului cíte o lingurá buná de budincá, dupá care rulám dreptunghiul ín formá de ruladá ínspre franjuri píná la capátul franjurilor de aluat, deci franjurile trebuie sá viná deasupra mini ruladei cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi asezám fiecare dreptunghi umplut ín tava unsá la distantze bune una  de alta , dupá care batem spumá cu putzin zahár si 1 linguritzá smíntíná 1 ou si ungem fiecare ruladá cu oul bátut spumá, apoi ín lásám la odihná 15-20 minute timp ín care mai ungem odatá cu ou, dupá care dám la cuptorul preíncálzit si le rumenim frumos la foc moale, scoatem din tavá pe masa de lucru si le acoperim cu fatza de masá píná se stímpárá putizn apoi servim cáldutze sau reci língá cacao cu lapte, cafea cu lapte sau ceai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése