Tort
fárá gluten
piscotul:
-
9 ouá
-
155 gr. fáiná de orez
-
200 gr. zahár pudrá
-
2 ling. cacao olandezá
-
1 lámíie
-
1 linguritzá bicarbonat
crema:
-
200 gr. unt
-
200 gr. zahár pudrá
-
2 plicuri budincá vanilie sau amidon-porumb
-
5 prafuri vanilie
-
6 dl lapte
glazura:
-
200 gr. cicolatá menaj
-
5 ling. ulei
-
5 ling. lapte
-
100 gr. cicolatá decor
Modul de
preparare
piscotul: -pentru ínceput separám gálbenusele
de albuse, gálbenusele le frecám spumá cu 100 gr. zahár pudrá, coaja de lámíie,
bicarbonatul íl stingem cu zeama de la ½ lámíie íl adáugám, albusurile le batem
spumá foarte tare cu 100 gr. zahár pudrá si zeama de la ½ lámíie, cu spatula
íncorporám usurel albusurile ín gálbenuse, continuám usurel íncorporarea fáinei
si cacaua píná la omogenizare complectá, ungem forma de copt bine cu ulei,
tapetám cu hírtie de copt si turnám compozitzia de blat ín formá care o dám la
copt timp de 25-30 minute la foc potrivit -180 grade-, dupá care facem proba de
coacere, dacá nu e coaptá mai ládám 5 minute, apoi scoatem blatul pe gratii si
dám la rácit, íntre timp pregátim crema,,,
crema: -punem
jumátate din lapte la fiert cu 3 linguri zahár, cu restul dizolvám praful de
budincá, cínd laptele dá ín clocot adáugám budinca dizolvatá si fierbem un
chelm omogen, care íl dám la rácit complect, untul íl frecám spumá cu 200 gr.
zahár si 5 prafuri vanilie, cínd chelmul
sa rácit complect íl adáugám la untul frecat spumá frecínd mai departe píná vom
obtzine o cremá lucioasá mátásoasá, dupá care trecem la ansamblarea tortului,
ansamblare: -táime blatul de tort ín 2
orizontal adicá vom obtzine 3 pártzi, crema o ímpártim ín 3 párti, íncepem
ansamblarea,,, deci, asezám partea de jos a blatului pe tava de tort, peste
care aplicám o parte din cremá albá, nivelám , o ínvelim cu a doua parte de
blat, adicá cu mijlocul blatului peste care aplicám a doua aprte de cremá si
ínvelim cu capacul blatului, dupá care ímbrácám laturile tortului din crema
albá ín asa fel ca sá ne rámíná cremá índeajuns pentru ornarea tortului, apoi
fierbem pe baie de abur 100 gr. cicolatá menaj cu 5 linguri ulei si 5 linguri
lapte , cínd ciocolata este bine topitá, fluidá , lucioasá, mátásoasá o turnám
deasupra peste tort, nivelám si o dám la rece píná glazura se solidificá, dupá
care ornám mai departe tortul, radem cocolata menaj rámasá, tapetám marginile
tortului roatá cu cicolata rasá, apoi marginea de sus a tortului si mijlocul le
ornám cu crema rámasá dupá cum se vede ín imaginea atasatá retzetei si asezám
ín crema de ornare si ciocolata decor, dupá care mai dám la rece 1 orá jumate,
cínd putem felia si servi dupá plac si preferintzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése