2014. szeptember 25., csütörtök

Tort fárá gluten.

                 

Tort fárá gluten

         piscotul:
-        9 ouá
-        155 gr. fáiná de orez
-        200 gr. zahár pudrá
-        2 ling. cacao olandezá
-        1 lámíie
-        1 linguritzá bicarbonat
        crema:
-        200 gr. unt
-        200 gr. zahár pudrá
-        2 plicuri budincá vanilie sau amidon-porumb
-        5 prafuri vanilie
-        6 dl lapte
        glazura:
-        200 gr. cicolatá menaj
-        5 ling. ulei
-        5 ling. lapte
-        100 gr. cicolatá decor

Modul de preparare
                   piscotul: -pentru ínceput separám gálbenusele de albuse, gálbenusele le frecám spumá cu 100 gr. zahár pudrá, coaja de lámíie, bicarbonatul íl stingem cu zeama de la ½ lámíie íl adáugám, albusurile le batem spumá foarte tare cu 100 gr. zahár pudrá si zeama de la ½ lámíie, cu spatula íncorporám usurel albusurile ín gálbenuse, continuám usurel íncorporarea fáinei si cacaua píná la omogenizare complectá, ungem forma de copt bine cu ulei, tapetám cu hírtie de copt si turnám compozitzia de blat ín formá care o dám la copt timp de 25-30 minute la foc potrivit -180 grade-, dupá care facem proba de coacere, dacá nu e coaptá mai ládám 5 minute, apoi scoatem blatul pe gratii si dám la rácit, íntre timp pregátim crema,,,
              crema: -punem jumátate din lapte la fiert cu 3 linguri zahár, cu restul dizolvám praful de budincá, cínd laptele dá ín clocot adáugám budinca dizolvatá si fierbem un chelm omogen, care íl dám la rácit complect, untul íl frecám spumá cu 200 gr. zahár  si 5 prafuri vanilie, cínd chelmul sa rácit complect íl adáugám la untul frecat spumá frecínd mai departe píná vom obtzine o cremá lucioasá mátásoasá, dupá care trecem la ansamblarea tortului,
                ansamblare: -táime blatul de tort ín 2 orizontal adicá vom obtzine 3 pártzi, crema o ímpártim ín 3 párti, íncepem ansamblarea,,, deci, asezám partea de jos a blatului pe tava de tort, peste care aplicám o parte din cremá albá, nivelám , o ínvelim cu a doua parte de blat, adicá cu mijlocul blatului peste care aplicám a doua aprte de cremá si ínvelim cu capacul blatului, dupá care ímbrácám laturile tortului din crema albá ín asa fel ca sá ne rámíná cremá índeajuns pentru ornarea tortului, apoi fierbem pe baie de abur 100 gr. cicolatá menaj cu 5 linguri ulei si 5 linguri lapte , cínd ciocolata este bine topitá, fluidá , lucioasá, mátásoasá o turnám deasupra peste tort, nivelám si o dám la rece píná glazura se solidificá, dupá care ornám mai departe tortul, radem cocolata menaj rámasá, tapetám marginile tortului roatá cu cicolata rasá, apoi marginea de sus a tortului si mijlocul le ornám cu crema rámasá dupá cum se vede ín imaginea atasatá retzetei si asezám ín crema de ornare si ciocolata decor, dupá care mai dám la rece 1 orá jumate, cínd putem felia si servi dupá plac si preferintzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése