Broccoli-conopidá
gratinate.
ingrediente / 4 portzii
-
500 gr. broccoli
-
500 gr. conopidá
-
1 caná orez
-
1 leg. pátrunjel verde
-
3 dl
smíntíná
-
3 ouá
-
1 ling. vegeta
-
1 linguritzá chimen mácinat
-
5 cátzei usturoi
-
3 ardei grasi
-
piper dupá gust
-
100 gr. unt
-
150 gr. cascaval afumat
-
200 gr. cascaval olanda
Modul de
preparare
-pentru ínceput pregátim orezul, tocám ardeiul márunt si usturoiul, íncingem
untul, cálim ardeiul, apoi adáugám usturoiul ínvírtim de 2-3 ori si adáugám
cana de orez, cálim orezul si stingem cu 2 ½ cáni apá fierbinte, condimentám cu
vegeta, piper, chimen si fierbem acoperit píná orezul absoarbe tot lichidul
fárá a mesteca, presárám cu pátrunjel verde tocatá, mestecám si dám deoparte
píná la folosire,
-punem 3 litri apá la fiert cu putziná sare
si vegeta, desfacem conopida si broccoli pe flori, apoi cínd apa clocoteste
opráim prima datá conopida, apoi broccoli, fiecare timp de 5-8 minute de la
fierbere, le scoatem, le punem la scurs,
-ungem
un vas de ”yena” cu unt, turnám orezul ín vas peste care rázálim cascavalul
afumat dupá care asezám frumos peste orez florile de broccoli si conopidá,
batem spumá 3 ouá, adáugám smíntína, batem si cu smíntína, condimentám cu
vegeta, chimen mácinat, piper, adáugám si jumátate din cascavalul rázálit,
omogenizám si turnám peste broccoli-conopidá apoi dám la cuptor si rumenim
frumos la foc moale, dupá care presárám cu cascavalul rázálit rámas si mai dám
la cuptor pentru 2 minute, apoi servim caldá caatare pentru ciná sau ca
garniturá la orice fel de fripturi, ínsá este o garniturá pe cinste si língá
smitzel sau cárnuri umplute.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése