Piscot
cu unt retzeta de bazá.
-
6 ouá
-
6 ling. zahár pudrá
-
6 ling. fáiná
-
100 gr. unt moale
-
1 linguritzá bicarbonat
-
1 lámíie
Modul de
preprare
-frecám untul spumá cu zahárul, separám gálbenusele de albusuri, cínd
untul este spumá adáugám perínd cíte unul gálbenusele, si frecám mai departe
píná la omogenizare si se face spumá fainá, circa 10-15 minute de robot,
adáugám coaja de lámíie, si bicarbonatul stins cu zeama de la ½ lámíie,
íncorporám,,,
-batem spumá tare si albusurile cu 2 linguri
zahár pudrá si zema de la ½ lámíie dupá care le adáugám la compozitiza de
gálbenuse mestecínd usurel de jos ín sus cu spatula píná la dispersare
complectá, apoi íncorporám usurel si fáina, ungem bine cu ulei tava de copt,
tapetám cu hírtie de copt si turnám compozitzia ín tavá, nivelám frumos si dám
la cuptorul íncálzit ín prealabil la foc potrivit, timp de 20-25 minute , dupá
care facem proba de coacere cu scobitoarea, dacá se lipeste de scobitoare mai
coacem íncá 5-10 minute apoi dám piscotul la rácit, dupá care íl umplem dupá
plac si preferintzá cu crema doritá, dacá folosim tavá rotundá cum se vede ín
imagine, atunci tapetám cu hírtie de copt numai fundul távii.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése