Ghiveci natur.
ingrediente
-
4 kg ardei
gras
-
3 kg rosii
bine coapte
-
2 linguri sare grunjoasá
-
Na-benzoat
Modul de
preparare
-spálám,
desinfectám si limpezim bine sticlele cu apá fierbinte cít suportá mína, le
punem cu gura ín jos pe fatza de masá, circa 15 borcane de 300,,,pregátim pat de plapumá, perne sau páturi, íntr-o
láditzá, cos sau cutie de carton groasá pentru dunst uscat,,,,pentru ínceput
punem apá la fiert, cínd apa clocoteste slobozim rosiile perínd ín apa
cloctindá, adicá cíte 8-10 buc, le lásám píná plesneste putzin coaja pe ele, apoi
le scoatem si continuám operatzia píná la terminarea rosiilor, le decojim si le
táiem ín 4 bucátzi, depinde de márimea rosiilor, ardeii íi spálám bine, le scoatem
cotorul si íi táiem ín felii mari, punem rosiile la fiert, cínd rosiile dau ín
clocot, fierbem 10 minute, dupá care adáugám sarea si ardeiul cu care mai
fierbem doar píná ardeiul scade putzin, adicá píná se ínmoaie putzin, pregátim
conservantul exact dupá indicatziile de pe plic, íl adáugám, dám un clocot si imeidat
íncá fierbinte másurám ghiveciul ín borcane, ínchidem ermetic cu capacele si le
dám la dunst uscat píná la rácire complectá,,,1-2 zile, apoi le dám la cámará.
Mentziuni: nu este neapáratá nevoie sá se
decojeascá rosiile, fiecare dupá plac si preferintzá, ín acest caz, spálám bine
rosiile le scoatem cotorul, le táiem ín felii si le pume direct la fiert, apoi
totul decurge dupá retzeta scrisá mai sus.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése