Prájitura
”nor alb”
foile:
-
300 gr. fáiná
-
200 gr. zahár pudrá
-
1 ou
-
2 gálbenuse ou
-
1 linguritzá bicarbonat
-
50 gr. unt sau rama
-
1 ling. mere
crema:
-
1 litru lapte
-
2 ling. fáiná
-
2 plic. Budincá vanilie
-
3 gálbenuse de ou
-
200 gr. unt sau rama
-
200 gr. zahár pudrá
-
4 vanilii
-
½ litru friscá
-
1 ling. aromá rum
Modul de
preparare
foile : -toate
ingredientele pentru foi le frámíntám bine, fáina o frecám íntre palme cu untul
pe masa de lucru, adáugám ouále, bicarbonatul, mierea, apoi frámíntám bine
aluatul, íl ímpártzim ín douá si coacem 2 foi pe fundul dela tavá, apoi una
dintre foi o táiem ín pátrate egale, de márimea cít dorim sá fie de mari
feliile de prájiturá, dupá care pregátim crema,
cremá:
-prima
datá mestecám budinca cu fáina, apoi adáugám gálbenusele de ou, dupá care
adáugám cíte putzin laptele, apoi le dám la fiert si fierbem un chelm bine
omogen, batem spumá albusurile de ou si adáugám la chelmul fierbinte,
íncorporám bine si mai dám cíteva clocote, apoi dám la rácit complect, íntre
timp frecám untul spumá cu zahárul, cínd chelmul sa rácit complect íncorporám
ín untul frecat spumá, cínd síntem gata cu totul ansamblám prájitura,
ansamblare
:
-asezám
foaia íntreagá pe platoul de prájituri, stropim cu esentza de rum dizolvatá ín putzin lapte
fiert, aplicám crema galbená, nivelám ,
batem spumá tare frisca care o aplicám peste crema galbená, nivelám uniform
apoi asezám foaia táiatá ín pátrate peste friscá, presárám cu zahár pudrá cu
vanilie si dám la rece píná a doua zi, deci este indicat ca prájitura sá fie
pregátitá seara, apoi a doua zi sá fie feliatá-consumatá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése