2014. július 13., vasárnap

Piept de pui ín sos alb.

                  

Piept de pui ín sos alb.

       ingrediente / 4 portzii
            -  500 gr. piept pui dezosat
-        100 gr. suncá presatá
-  100 gr. brínzá topitá
-        2 dl smíntíná
-        2 dl friscá pentru gátit
-        1 ling. mustar
-        1 buc. zucchini
-        5 cátzei usturoi
-        5 ling. ulei
-        1 ling. vegeta
-        piper mácinat dupá gust
            -   ½ lámíie zeama
-        2 ling. busuioc verde tocat
-        350 gr. spaghete
-        1 dl. ulei pentru spaghete

Modul de preparare
       -pregátim sosul – frecám bine brínza topitá cu smíntíná, frisca, mustarul si usturoiul bine pisat, adáugám piper, vegeta,  dupá gust si íl punem deoparte si fierbem pastele fáinoase,
         -punem la fiert 3 litri apá cu sare dupá gust, cínd apa clocoteste adáugám pastele fáinoase-spaghete- fierbem circa 20 minute, apoi strecurám si dám pastele prin ulei fierbinte,
          -pieptul de pui, zucchini si sunca le táiem julien, adicá ín felii-dungi subtziri lunguietze de márimea degetului mic,  apoi íncingem uleiul si rumenim pieptul si sunca, adáugám zucchini si mai prájim cíteva minute, presárám cu vegeta, piper, zeama de la ½ lámíie si adáugám sosul pregátit ín prealabil, dám 2-3 clocote, asezonám de condimente,, sare, piper, vegeta, presárám cu busuioc verde tocat si pieptul de pui este gata pentru servit cu spaghete dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei,
        Mentziuni : este o ciná super delicioasá, dar ínlocuieste cu succes si felul doi dupá o supá de zarzavat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése