Fasole
verde ín suc de rosii
- 5 kg . fasole
verde romana
- 3 litri
suc de rosii
- ½ litru
ulei
- 3 leg.
frunze pátrunjel
- 3 leg. frunze
tzeliná
- sare
dupá gust
- 1 vírf
cutzit conservant/ borcan
Modul de
preparare
-spálám
fasolea, o táiem dupá preferintzá, o lásám putzin ín apá rece, punem la fiert
íntr-o cratizá de inox sau smáltzuitá sucul de rosii, uleiul si sare dupá gust,
sare grunjoasá ne iodatá negresit,
adáugám frunzele verzi, cínd sucul de rosii dá ín fiert, adáugám fasolea verde
si o fierbem píná fasolea este fiartá, íntre timp pregátim sticlele si dunstul
uscat, adicá láditzá, vas sau cutie cu perne si páturi groase calde, desinfectám
borcanele, le limpezim bine cu apá caldá bine, cínd pástáii sínt fiertzi
adáugám conservantul dupá indicatziile de pe plic, punem fasolea íncá
clocotindá ín borcane, le ínchidem ermetic si le dám la dunst uscat píná se
rácesc , cam 2-3 zile apoi le dám la cámará, este foarte gustoasá, aromatá si
stá mai multzi ani, fárá probleme.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése