Lipii
din zucchini
ingrediente
/ 12 bucátzi.
-
500 gr, zucchini rázálitzi
-
1 ling. vegeta
-
sare dupá gust
-
1 vírf cutzit piper
-
4 cátzei usturoi
-
1 linguritzá mocca nucsoará
-
100 gr. parmezan rázálit
-
2 fire ceapá verde
-
2 ouá
-
200 gr. fáiná
-
1 ling. frunze busuioc tocate
-
4 frunze mentá tocatá
-
2 dl ulei
másline
-
iaurt natural pentru servit
modul de
preparare
-avem
nevoie de zucchini foarte fraged fárá símburi mari ca sá putem folosi si
mijlocul, deci dám pe rázátoarea de mere zucchini, íl presárám cu 1 ling, sare,
íl lásám 5 minute apoi íl stoarcem bine si íl condimentám bine cu vegeta,
piper, busuioc, mentá, usturoi bine pisat, adáugám parmezanul, fáina si ouále, íncingem
tigaia cu 1 ling. ulei , cu o lingurá másurám din compozitzia de zucchini ín
tigaia cu uleiul íncins, tot cu lingura dám forma de plácintá compozitziei,
rumenim lipia 2-3 minute, dupá care cu spatula íntoarcem lipia ín tigaie si o
rumenim si pe partea opusá, o scoatem pe un servetzel de bucátátrie, apoi
continuám operatzia píná la teminarea ingredientelor, dupá care servim calde cu
iaurt natural frecat cu smíntíná si dupá dorintzá presáratá cu busuioc verde
tocat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése