Langos
cu kefir.
-
1 kg fáiná
-
3 ouá
-
3 pahare kefir
-
50 gr. drojdie proaspátá
-
1/2 dl lapte
-
1 ling. zahár
-
sare
-
1 dl ulei
Modul de
preparare
-dizolvám
drojdia ín ½ dl lapte si 1 lingurá zahár, punem fáina íntr-un vas adínc, facem
cuib ín fáiná, adáugám ouále bátute spumá, sarea, drojdia crescutá, íncorporám totul
si íncepem frámíntatul adáugínd kefirul si uleiul cíte putzin, dupá cum
frámíntám píná íncorporám totul si obtzinem un aluat elastic molcutz, frámíntám
píná aluatul face básicutze, apoi ungem suprafatza aluatului cu ulei, acoperim
vasul cu un prosop de bucátátie si dám vasul la frigider píná ín altá zi, cínd coacem
langosul, ímpártim alautul ín bilutze dupá preferintzá adicá cínt dorim de mari
langosele, si cu mína ínmuiatá ín ulei
íncepem sá tragem-íntindem fiecare bilutzá de aluat, asa ín aer formínd-rotunjind
langosul dupá care íl coacem ín baie de ulei fierbinte, apoi servim calde cu :
smíntíná si cascaval rázálit, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei
sau cu ostropel de usturoi, sau caatare, fiecare dupá preferintzá.
Mentziuni : din acest aluat putem prepare si portzie dublá deoarece la frigider
ín pungá de plastic ínchisá poate fi pástrat si o sáptámíná, apoi ín fiecare zi
se poate coace cantitatea necesará pentru consum.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése