2014. július 1., kedd

Langos cu kefir.

                  

Langos cu kefir.

-        1 kg fáiná
-        3 ouá
-        3 pahare kefir
-        50 gr. drojdie proaspátá
-        1/2 dl lapte
-        1 ling. zahár
-        sare
-        1 dl ulei

Modul de preparare
          -dizolvám drojdia ín ½ dl lapte si 1 lingurá zahár, punem fáina íntr-un vas adínc, facem cuib ín fáiná, adáugám ouále bátute spumá, sarea, drojdia crescutá, íncorporám totul si íncepem frámíntatul adáugínd kefirul si uleiul cíte putzin, dupá cum frámíntám píná íncorporám totul si obtzinem un aluat elastic molcutz, frámíntám píná aluatul face básicutze, apoi ungem suprafatza aluatului cu ulei, acoperim vasul cu un prosop de bucátátie si dám vasul la frigider píná ín altá zi, cínd coacem langosul, ímpártim alautul ín bilutze dupá preferintzá adicá cínt dorim de mari langosele, si cu mína ínmuiatá ín ulei  íncepem sá tragem-íntindem fiecare bilutzá de aluat, asa ín aer formínd-rotunjind langosul dupá care íl coacem ín baie de ulei fierbinte, apoi servim calde cu : smíntíná si cascaval rázálit, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei sau cu ostropel de usturoi, sau caatare, fiecare dupá preferintzá.

     Mentziuni : din acest aluat putem prepare si portzie dublá deoarece la frigider ín pungá de plastic ínchisá poate fi pástrat si o sáptámíná, apoi ín fiecare zi se poate coace cantitatea necesará pentru consum.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése