2014. július 3., csütörtök

Gombotzi din carne cu spaghete.

                  

gombotzi din carne cu spaghete.

    Ingrediente/ 5 potzii
          bilutze-carne:
-        500 gr. carne tocatá
-        200 gr. cascaval rázálit
-        3 ouá
-        1 ling. vegeta
-        1 vírf cutzit piper
-        3 cátzei usturoi
-        1 linguritzá condiment grill
-        1 ling. pátrunjel verde tocat
-         ½ litru ulei pentru prájit
-        500 gr. spaghete

           sosul:
-        1 ceapá
-        3 cátzei usturoi
-        200 gr. carne tocatá
-        8 dl. suc de rosii
-        1 ling. busuioc verde tocat
-        1 ling. oregano verde tocat
-        1 ling. cimbrisor verde tocat
-        1 ling. vegeta
-        piper dupá gust
-        2 ling. zahár
-        100 gr. ketchup
-        250 gr. cascaval rázálit pentru presárat

Modul de preparare
        bilutze-carne:
            -amestecám bine toate ingredientele, le frámíntám puternic 10 minute, dupá care cu mína umedá formán bilutze mici, íncingem uleiul ín wok si prájim gombotzii ca si chiftelutzele, cu diferentza cá nu le dám prin fáiná sau pesmet, ci asa cum sínt si le punem deoparte, íntre timp pregátim sosul,
    sosul:
         -din uleiul rámas dupá prájitul gombotzilor punem cíteva linguri íntr-o cratitzá cu peretzi ínaltzi, íncingem uleiul, tocám ceapa márunt, o cálim adáugám carnea tocatá, usturoiul bine pisat, si mestecínd mereu prájim putzin si carnea, apoi stingem cu sucul de rosii, condimentám cu vegeta, piper, sare dacá mai e nevoie, si adáugám toate condimentele verzi, dacá nu avem condimente verzi atunci punem uscate ínsá numai jumátate cantitatea arátatá mai sus, si fierbem 10 minute, apoi adáugám zahárul, asezonám de condimente, adáugám ketchupul, dacá sosul ni s eapre prea omogen adáugám 1 dl apá, punem gombotzii ín sos si dám doar 2-3 clocote cu gombotzii, si sosul este gate pentru servit, íntre timp fierbem spaghetele,
     spaghete:

             -punem la fiert 3 litri apá cu sare, cínd  apa clocoteste rupem spaghetele ín douá, le punem ín apa clocotindá si le fierbem 20 minute, le strecurám , le clátim cu apá caldá, íncingem cíteva linguri din uleiul ín care am prájit bilutzele de carne, cínd uleiul este fierbinte adáugám spaghetele, le presárám cu pátrunjel verde tocat, busuioc si oregano, si spaghetele sínt gata de servit calde língá bilutzele de carne presárate cu cascaval rázálit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése