Gem din
zucchini cu flori de lavandá
-
1 kg zucchin
curátzatzi
-
3 buc. lámíie
-
5-6 linguritze flori de levendulá { lavender }
-
300 gr. zahár
-
2 plicuri pectin pentru gemuri
Modul de
preparare
-curátzám
si scobim zucchini, dacá símburele este numai ín formare atunci íl mixám pentru
gem, dacá zucchini sínt mai bátríni si símburele e mare nu-l folosim,,,
curátzám lámíile ín asa fel ca si partea albá de sub coajá sá viná jos, apoi
fructul íl táiem ín cubuletze cít se poate de márunte, táiem si sániutzele de
zucchini ín cubuletze, sau le rázálim, fiecare dupá preferintzá, presárám cu
200 gr. zahár, adáugám lámíia si dám la fiert, fierbem píná gemul se íngroasá
dupá preferintza noastrá, apoi amestecám 100 gr. zahár cu pectina { fixator gem
} adáugám la gemul ín fierbere, adáugám si florile de levendulá si mai fierbem
3 minute, la foc foarte tare-iute, la foc maxim mestecínd mereu, apoi stingem
focul dupá care ímpártzim gemul ín
borcanele desinfectate ín prealabil, ínchidem ermetic cu capacul , punem
borcanul cu gura ín jos 3 minute dupá care dám la dunst uscat píná gemul se
ráceste complect, asta cam 2-3 zile, apoi punem la cámará,,,
Mentziuni : ín caz cá nu ne palce gustul de
levendulá, o putem ínlocui cu 4 linguri de ghimbir proaspát rázálit, care íl
punem la fiert odatá cu zucchini, mie mai bine ími place ghimbirul -ginger
race-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése