Gulyás
la ceaun
ingrediente/ 6 portzii
-
2 kg ceafá-porc
-
3 cepe
-
6 cátzei usturoi
-
1 linguritzá chimen mácinat
-
1 linguritzá mághiran
-
5 ardei grasi
-
3 rosii mari
-
1 lingurá pastá ardei kapia
-
1 linguritzá boia dulce
-
1 lingurá vegeta
-
1 lingurá condiment grill
-
4 morcovi mari
-
2 rádácini pátrunjel mari
-
1 tzeliná micá
-
3 buc. foi dafin
-
1 linguritzá piper
-
pátrunjel verde tocat
-
7 ling. ulei
-
250 gr. slániná afumatá
-
1,5 cartofi
-
3 ouá
-
fáiná cítá curinde ouále
modul de
preparare
-táiem
carnea ín cuburi cu os cu tot si o punem ín apá rece, íncingem 3 linguri ulei íntr-o
cratitzá cu peretzi ínaltzi de 5 litri, táiem slánina cuburi mici, o cálim ín
uleiul íncins, adáugám ceapa táiatá márunt, ardeiul táiat mare, cálim, presárám
cu boia de ardei si imediat adáugám carnea, ínnábusim sub capac, presárám cu
vegeta, chimen, mágheran, condiment grill, adáugám si pasta de ardei plus
rosiile táiate ín felii mari si ínnábusim mai departe, adáugínd mereu cíte
putziná apá cínd carnea íncepe sá se prájeascá, repetám acest proces de
ínnábusire-prájire de 4-5 ori, ca apa sá scadá píná ce carnea íncepe sá
sfíráie, dupá ce am repetat acest proces de 4-5 ori stingem cu 3 litri apá si
dám carnea la fiert, íntre timp curátzám zarzavaturile, le táiem rondele apoi cínd
carnea este fiartá de jumátate adáugám zarzavaturile si fierbem mai departe,
cínd carnea este fiartá adáugám cartofii táiati cuburi dupá preferintzá, dám la
fiert, íntre timp pregátim gáluscutzele, batem spumá cele 3 ouá adáugám 4
linguri ulei, si fáiná cítá cuprinde ca sá obtzinem o pastá molcutzá care o
putem lucra numai cu lingura, nu cu mína, apoi cu o linguritzá sau pe spatele
unul rázátor de mere simplu lat, nu ín 4 dungi, punem aluatul si tragem cu mína
udá peste alut deasupra cratitzei cu supá mestecínd din cínd ín cínd
gáluscutzle care cad din rázátor, repetám aceastá operatzie píná la terminarea
aluatului, apoi asezonám de condimente, sare, vegeta, presárám cu pártunjel
verde tocat si gulasul este gata de servit, cald cu ardei iute dupá
preferintzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése