Piscot
cu iaurt si cápsuni
piscotul galben:
-
6 ouá
-
12 ling. apá
-
200 gr. fáiná
-
200 gr. zahár pudrá
-
1 linguritzá bicarbonat
piscotul
cu cacao:
-
3 ouá
-
6 ling. apá
-
100 gr. zahár pudrá
-
125 gr. fáiná
-
2 ling. cacao olandezá
-
1 linguritzá bicarbonat
crema:
-
5 dl lapte
-
2 plicuri budincá friscá
-
250 gr. zahár
-
250 gr. cápsuni
-
5 dl iaurt
fructe cápsuni
-
5 dl friscá
pentru spumá
-
2 ling. gelatiná alimentará
glazura:
-
250 gr. cápsuni
-
2 plicuri jeleu praf pentru tort cu aromá cápsuni
-
½ l apá
Modul de
preparare
piscotul
galben:
-separám ouále, gálbenusele le frecám spumá cu 100 gr. zahár pudrá,
adáugám bicarbonatul , cínd gálbenusurile sínt spumá albicioasá adáugám usurel
apa , apoi fáina, dupá care batem albusurile spumá tare cu 100 gr. zahár pudrá,
íncorporám albusurile ín compozitzia de gálbenuse cu spatula íncorporám usurel,
ungem-tapetám tava de copt cu hírtie de copt , turnám compozitzia ín tavá si
coacem blatul la foc potrivit 25 minute dupá care facem proba de copt, dacá
blatul nu este copt, mai coacem circa 5-8 minute, apoi dám blatul la rácit
complect, íntre timp pregátim blatul de cacao,
piscotul de
cacao:
-procedura este identicá cu al piscotutlui galben, cu diferenatza
cantitátzilor, cantitátzile de ingrediente sínt cele scris la piscotul cu cacao,
apoi fáina o amestecám cu 2 linguri bune cacao si bicarbonatul, o adáugám la
galbenusele frecate spumá, ín rest procedura este identicá dupá cum am mai
spus,
crema:
-punem 4 dl lapte la fiert cu 3 ling.
zahár, praful de budincá íl dizolvám ín 1 dl lapte, cínd laptele fierbe, adáugám praful
dizolvat si fierbem o budincá bine omogená, apoi dám la rácit complect,
-táiem ín
cubuletze cápsunile si le amestecám cu iaurtul, gelatina o dizolvám ín 1,5 dl apá , o lásám sá se umfle putzin apoi o dám la
microunde, o dizolvám, frisca o batem spumá cu 100 gr. zahár pudrá, usurel
adáugám la iaurtul cu cápsuni, adáugám si budinca fiartá si rácitá, si usurel
ín jet adáugám si gelatina , apoi omogenizám bine, si trecem la ansamblarea
prájiturii,
-táiem blatul
galben ín douá orizontal ca sá obtzinem douá foi, asezám partea de jos a
blatului pe platoul de prájituri, ímpártzim crema ín douá pártzi si jumátate,
apoi o parte din cremá aplicám peste foaia galbená, acoperim cu blatul de cacao
peste care aplicám a doua parte de cremá, care vine acoperitá cu a doua parte
din baltul galben, peste care aplicám jumátatea de portzie cremá rámasá,
nivelám si desenám ín cremá feliile cum vor veni táiate, si punme ín mijlocul
fiecárei felii cíteo cápsuná, apoi pregátim praful jeleu pentru tort dupá
indicatziile de pe plic, íl aplicám peste cremá ín asa fel sá acoperá si
cápsunii dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care dám
prájitura la frigider pentru cíteva ore.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése