2014. július 7., hétfő

Piscot cu iaurt si cápsuni.

                     

Piscot cu iaurt si cápsuni

     piscotul galben:
-        6 ouá
-        12 ling. apá
-        200 gr. fáiná
-        200 gr. zahár pudrá
-        1 linguritzá bicarbonat

     piscotul cu cacao:
-        3 ouá
-        6 ling. apá
-        100 gr. zahár pudrá
-        125 gr. fáiná
-        2 ling. cacao olandezá
-        1 linguritzá bicarbonat

      crema:
-        5 dl lapte
-        2 plicuri budincá friscá
-        250 gr. zahár
-        250 gr. cápsuni
-        5 dl iaurt fructe cápsuni
-        5 dl friscá pentru spumá
-        2 ling. gelatiná alimentará

       glazura:
-        250 gr. cápsuni
-        2 plicuri jeleu praf pentru tort cu aromá cápsuni
-        ½ l apá

Modul de preparare
           piscotul galben:
                   -separám ouále, gálbenusele le frecám spumá cu 100 gr. zahár pudrá, adáugám bicarbonatul , cínd gálbenusurile sínt spumá albicioasá adáugám usurel apa , apoi fáina, dupá care batem albusurile spumá tare cu 100 gr. zahár pudrá, íncorporám albusurile ín compozitzia de gálbenuse cu spatula íncorporám usurel, ungem-tapetám tava de copt cu hírtie de copt , turnám compozitzia ín tavá si coacem blatul la foc potrivit 25 minute dupá care facem proba de copt, dacá blatul nu este copt, mai coacem circa 5-8 minute, apoi dám blatul la rácit complect, íntre timp pregátim blatul de cacao,
          piscotul de cacao:
                         -procedura este identicá cu al piscotutlui galben, cu diferenatza cantitátzilor, cantitátzile de ingrediente sínt cele scris la piscotul cu cacao, apoi fáina o amestecám cu 2 linguri bune cacao si bicarbonatul, o adáugám la galbenusele frecate spumá, ín rest procedura este identicá dupá cum am mai spus,
     crema:
         -punem 4 dl lapte la fiert cu 3 ling. zahár, praful de budincá íl dizolvám ín 1 dl lapte, cínd laptele fierbe, adáugám praful dizolvat si fierbem o budincá bine omogená, apoi dám la rácit complect,
      -táiem ín cubuletze cápsunile si le amestecám cu iaurtul, gelatina o dizolvám ín 1,5 dl apá  , o lásám sá se umfle putzin apoi o dám la microunde, o dizolvám, frisca o batem spumá cu 100 gr. zahár pudrá, usurel adáugám la iaurtul cu cápsuni, adáugám si budinca fiartá si rácitá, si usurel ín jet adáugám si gelatina , apoi omogenizám bine, si trecem la ansamblarea prájiturii,

     -táiem blatul galben ín douá orizontal ca sá obtzinem douá foi, asezám partea de jos a blatului pe platoul de prájituri, ímpártzim crema ín douá pártzi si jumátate, apoi o parte din cremá aplicám peste foaia galbená, acoperim cu blatul de cacao peste care aplicám a doua parte de cremá, care vine acoperitá cu a doua parte din baltul galben, peste care aplicám jumátatea de portzie cremá rámasá, nivelám si desenám ín cremá feliile cum vor veni táiate, si punme ín mijlocul fiecárei felii cíteo cápsuná, apoi pregátim praful jeleu pentru tort dupá indicatziile de pe plic, íl aplicám peste cremá ín asa fel sá acoperá si cápsunii dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care dám prájitura la frigider pentru cíteva ore.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése