2014. július 27., vasárnap

Mignon de ciocolatá cu friscá.

                   

Mignon de ciocolatá cu friscá

            ingrediente:
-        5 ouá
-        5 ling. fáiná
-        2 ling. cacao olandezá
-        2 ling. ulei
-        8 ling. zahár pudrá
-        2 ling. lapte
-        1 linguritzá mocca bicarbonat

            crema:
-        5 dl friscá pentru spumá
-        3 prafuri fixator
-        250 gr. pireu castane

            glazura:
-        300 gr. ciocolatá menaj
-        1 dl lapte
-        50 gr. unt
-        5 ling. ulei

Modul de preparare
              -amestecám cacaoa cu fáina si bicarbonatul, separám ouále, albusurile de gálbenuse, frecám spumá gálbenusele cu 5 ling. zahár, adáugám uleiul, laptele, apoi íncorporám fáina, batem spumá tare albusurile cu 3 ling. zahár pudrá, apoi le adáugám usurel cu spatula la compozitzia de gálbenuse, ungem tava cu ulei, tapetám cu hírtie de copt, apoi turnám compozitzia de blat ín tavá si dám la copt pentru 20 minute la foc potrivit dupá care facem proba de coacere, dacá íncá nu e coaptá mai dám la cuptor 5-8 minute, apoi dám la rácit complect, íntre timp batem frisca spumá tare cu fixatorul de spumá, frecám spumá compozitzia de castane cu 1 dl friscá, apoi táiem blatul ín douá orizontal,ca sá obtzinem 2 foi, punem partea de jos a blatului pe platoul de prájituri, aplicám jumátate din friscá peste foaia de jos peste care íntindem compozitzia de castane frecatá spumá peste care aplicám frisca rámasá, acoperim cu partea de sus a blatului, apásám putzintel asa usurel foaia de sus, apoi dám la rece pentru 2 ore, peste 2 ore cu un cutzit trecut prin apá fierbinte feliem prájitura ín cuburi de márime potrivitá, glazurám si ornám fiecare pátrat de prájiturá,
     glazura:
            -punem ingredinetele de glazutá la fiert pe baie de abur, cínd ciocolata sa topit, ingrdientele sau omogenizat bine si am obtzinut o ciocolatá lucioasá fluidá, asezám pátrátzelele de prájiturá pe un grátar si glazurám fiecare pátrat de prájiturá, presárám fiecare pátrátzel cu putzin span de ciocolatá {sau cicolatá rázálitá } apoi dám grátarul la rece píná glazura se íntáreste índeajuns dupá care ornám fiecare pátrátzel de mignon cu friscá si cíte un drageu de ciocolatá dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care mai dám la rece píná la consumare.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése