Chrochette
din cartofi.
ingrediente/4 portzii
-
700 gr. cartofi
-
3 ouá
-
150 gr. cascaval
-
100 gr. fáiná
-
1 vírf cutzit piper
-
1 vírf cutzit nucsoará
-
1 leg. pátrunjel verde
-
pentru prájit, ulei, 3 ouá, fáiná, pesmet
modul de
preparare
-punem cartofii la fiert cu coaja, dupá ce sau fiert ín curátzám si íi
dám prin rázátoarea de mere pe masa de lucru, íi lásám sá se ráceascá complect,
presárám fáina, fámíntám, adáugám cascavalul rázálit, 3 ouá, frámíntám mai
departe, adáugám condimentele si pátrunjelul verde tocat, frámíntám bine, dacá
mai e nevoie mai adáugám putziná fáiná, apoi batem 3 ouá spumá, udám mína, luám
o míná din alautul frámíntat, íl prelucrám íntre palme, ín formá de mititei, íl
rostogolim prin fáiná, apoim oul bátut si pesmet, punem pe o tavá, si repetám
operatzia píná la terminarea íngredientelor dupá care turnám uleiul pentru
prájit íntr-o cratitzá teflon sau tigaie cu pertzi ínaltzi, íncingem uleiul la
temperaturá potrivitá apoi rumenim crochettele la foc potrivit, dupá care le
scoatem pe un servetzel de hírtie, le
servim calde ca garniturá língá orice fel de fripturá cu salatá proaspátá.
Mentziuni: crochettele pot fi servite si
caatare la ciná ínsá atunci dublám portzia de cascaval si servim cu sos de
tartar, este un deliciu.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése