2014. július 13., vasárnap

Gombotzi cu carne ín sos picant.

             

Gombotzi cu carne ín sos picant.

    ingrediente/ 4 portzii
-        600 gr. cartofi
-        400 gr. carne tocatá
-        150 gr. slániná afumatá
-        5 ling. ulei
-        2 cepe
-        4 ardei grasi
-        1 linguritzá boia
-        1 ling. vegeta
-        piper dupá gust
-        1 linguritzá chimen mácinat
-        2 ling. condiment grill
-        2 ling. busuioc verde tocat
-        3 ouá
-        fáiná cítá curinde
-        50 gr. rama
-        2 litri supá concentrat
-        ½ litru smíntíná

Modul de preparare
            -curátzám cartofii , íi punem la fiert ín apá condimentatá cu vegeta si sare,, cínd cartofii sau fiert íi strecurám íi punem pe masa de lucru íi pisám bine sau íi trecem prin presa de cartofi, lásám sá se ráceascá complect, íntre timp pregátim umplutura, táiem slánina cubuletze mici , íncingem 5 ling. ulei prájim slánina, ímpártzim grásimea rezultatá ín 2 pártzi, ín partea care rámíne ín cratitzá cálim 1 ceapá tocatá márunt , 2 ardei grasi, adáugám carnea tocatá si jumátate din condimentele arátate mai sus, cálim-ínnábusim píná scade apa detot, si carnea sfíráie apoi dám deoparte la rácit,,,
   -pregátim gombotzii,,, adáugám oule la cartofi  de pe masa de lucru, sare, 50 gr. rama, fáiná cítá cuprinde pentru a obtzine o cocá buná pentru íntins, frámíntám si íntindem coca de grosime 2-3 mm, ín formá dreptunghiulará, táiem aluatul ín cuburi márisoare si punem ín fiecare pátrat cítre o linguritzá din umplutura de carne tocatá, apoi formám bilutze rotunjindule ín palmá,, íntre timp punem apá cu sare si putziná vegeta la fiert, cínd apa clocoteste adáugám bilutzele-gombotzi si fierbem píná bilutzele se ridicá deasupra apei plus 3 minute, apoi scoatem íntr-un vas plat, dacá e cu purintzá sá nu fie unul peste altul, ci unul língá altul, continuám operatzia píná la terminarea ingredientelor, dupá care pregátim sosul ín feleul urmátor,,,,, grásimea pusá deoparte o íncingem íntr-o cratitzá cu circumfeintza mai mare, cálim ceapa si ardeiul rámase, presárám cu boia si stingem cu supa concentrat, condiemntám cu condimentele rámase, fierbem circa 10 minute, apoi adáugám bilutzele-gombotzi, si lásám sá dea ín clocot la foc moale, cínd a dat ín clocot, amestecám smíntíná cu 2 linguri fáiná , turnám peste míncare, deacum mai mult scuturám cratitza decít mestecám si mai dám 2-3 clocote píná sosul se omogenizeazá putzin, dacá sosul ni se pare prea omogen adáugám din apa de fiert a gombotzilor, asezonám de condimente, presárám cu busuioc verde tocat si servim calzi cu smíntíná dupá preferintzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése