2014. június 26., csütörtök

Foi cu miere.

                   

Foi cu miere.

    coca:
-       ½ kg. fáiná
-       250 gr. miere de albine
-       200 gr. zahár praf
-       3 ouá
-       1 linguritzá bicarbonat
-       sare

   crema:
-       850 gr. smíntíná grasá
-       3 ling. miere de albine
-       100 gr. zahár pudrá
-       2 vanilii
-       5 prafuri fixatos spumá
-       250 gr. nucá mácinatá

   glazura:
-       50 gr. unt
-       1 ling. cu vírf cacao
-       2 ling. cu vírf zahár
-       3 ling. lapte

Modul de preparare
           -spargem ouále ín vasul mixerului, adáugám zahárul si sarea, le batem spumá la cea mai micá vitezá a mixerului, dupá ce au ínceput sá se facá spumá,  tot la viteza minimá ín jet subtzire adáugám mierea de albine, bicarbonatul si apoi usurel fáina , vom obtzine o compozitzie foarte moale care o dám la frigider pentru o jumátate de orá timp ín care se va íntári bine, apoi presárám bine cu fáiná masa de lucru, turnám compozitizia cu miere pe masa de lucru, o ímpártzim ín 5 pártzi si vom coace 5 foi pe fundul de la tava de copt bine unsá cu unt si tapetatá cu fáiná,, atentzie foarte repede se coc, sá nu le ardem, scoatem fiecare foaie, le asezám pe un platou, acoperim fiecare foaie cu hírtie de copt, si apoi punem cealatá foaie peste ea, punem o tavá de copt peste foi cu o greutate micá ín ele , de exemplu 2 pungi cu fáiná, aceastá operatzie este nevoie ca foile sá nu se íncovoaie sá rámíná faine drepte,,,
    crema:
          -punem smíntína ín vasul de la mixer, si íncepem sá o batem adáugínd cíte o lingurá de zahár si miere píná la terminarea ingredientelor, miere , zahár, vanilii, cínd smíntína sa fácut spumá frumoasá mátásoasá, scoatem vasul de la mixer, si usurel cu spatula íncorporám si nuca mácinatá ín cremá, din nuca mácinatá punem 50 gr. deoparte pentru ornarea prájiturii, apoi crema obtzinutá o ímpártzim ín patru pártzi si jumátate, o jumátate avem nevoie pedeasupra prájiturii, si íncepem ansamblarea, punem o foaie pe platoul de prájituri, sau tavá care poate fi datá le frigider, peste care aplicám prima parte de cremá, continuám operatzia píná la a 5-a foaie, peste care aplicám jumátatea de portzie de cremá, care o presárám cu nuca mácinatá pusá deoparte apoi pregátim glazura,
       glazura:

           -ínfierbíntám laptele cu untul, adáugám zahárul si cacaoa, si dám un clocot, tragem deoparte si frecám mereu píná se stímpárá putzin, apoi ín jet subtzire facem modele dupá plac si fantezie peste prájiturá, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei,, dupá care dám prájitura la frigider píná ín altá zi, de aceea este indicat ca aceastá prájiturá sá fie pregátitá dupá-masa tírziu sau chiar seara, si píná a doua zi e numai buná de feliat si servit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése