2014. június 23., hétfő

Piscot-spumos cu visine.

               

Piscot-spumos cu visine

   piscotul:
-       6 ouá
-       200 gr. fáiná
-       250 gr. zahár pudrá
-       2 ling. ulei
-       1 linguritzá bicarbonat
-       25 gr. cacao olandezá
-       4 ling, apá
-       sare

crema:
-       ½ litru friscá pentru spumá
-       300 gr. visine din compot
-       2,5 dl. zeamá de compot
-       2,5 dl. apá
-       2,5 linguri amidon alimentar
-       50 gr. unt sau rama
-       200 gr. zahár

Modul de preparare
        piscotul:
         -separám gálbenusurile de albusuri, gálbenusurile le frecám spumá cu 150 gr. zahár , adáugám uleiul si apa, fáina o amestecám cu cacao, sare si bicarbonatul, íncorporám la gálbenuse, apoi batem spumá tare albusurile cu 100 gr. zahár pudrá, si cu spatula le íncorporám usurel cu grijá ín compozitzia de gálbenuse, ungem bine tava de copt cu ulei, tapetám cu hírtie de copt si dám blatul de cacao la cuptorul íncálzit ín prealabil la foc potrivit timp de 20 minute, íntre timp íntoarcem odatá tava ín cuptor, dupá 20 minute facem proba de copt, dacá mai e nevoie mai lásám circa 5-8 minute la copt, apoi dám blatul la rácire complectá,
        crema:
           -punem zeam de compot la fiert cu zahárul si untul, amidolul ín dizolvám ín 2,5 dl. apá, cínd zeama de compot fierbe ín jet subtzire adáugám amidonul si fierbem un chelm bine omogen, o dám la rácit, dupá ce sa rácit, íncorporám visinile, din care punem cíteva boabe deoparte pentru ornat,
         -batem spumá foarte tare frisca, o ímpártzim ín douá, o parte o íncorporám usurel cu spatula ín compozitzia de amidom cu visine, táiem blatul de tort ín douá orizontal, deci vom obtzine douá foi, asezám foaia de jos pe platoul de prájituri si aplicám crema cu visine peste el, nivelám acoperim cu foaia a doua, adicá cu capacul blatului, din frisca albá pusá deoparte scoatem cíteva linguri pentru ornat prájitura, apoi restul aplicám peste prájiturá, nivelám si cu piaptánul de torturi trasám santzuri ín spuma de friscá ca modele, dupá cum se vede si ín imagine,
        -dám prájitura la rece pentru 1,5 - 2  ore, apoi cu un cutzit tras prin apá fierbinte feliem ín pátrate mai márisoare prájitura, si ornám cui frisca pusá deoparte si cu cíte o bobitzá de visiná dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei.

         -spor la lucru si poftá buná sá avetzi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése