Ceafá de
porc la cuptor.
ingrediente/4 portzii
- 4 felii
goase ceafá de porc circa 600 gr.
- 200 gr.
slániná afumatá
- 1,5 kg .
cartofi noi
- 2 cepe
mari
- 4 ardei
grasi
- 2 rosii
mari
- 1 ling.
vegeta
- 1
linguritzá condiment grill
- 1 vírf
cutzit piper
- 3 ling.
unturá de porc
Modul de
preparare
-batem
carnea ca si pentru smitzele, o frecám cu vegeta, condiment grill , piper, o
dám la odihná la rece o jumátate de orá, íntre timp curátzám cartofii, táiem
ceapa, ardeii, rosiile márunt, slánina ín felii cít se poate de mari, ungem
tava pentru fripturi cu untura, asezám ceapa, ardeii si rosiile pe funul távii,
acoperim cu feliile de carne, peste care aplicám feliile de slániná, punem 4 dl apá, acoperim tava cu
folie alimentará si dám la cuptor pentru 20 minute, apoi scoatem tava de la
cuptor, ridicám feliile de carne íntr-un vas, táiem cartofii ín patru, sau
depinde de máriema cartofilor, mestecám bien cu sosul din tavá, gustám, mai
condimentám cu vegeta, sare , piper, asezám feliile de carne peste cartofi,
eventual mai adáugám putziná apá si dám ínapoi la cuptor íncá 10 minute cu
folie, apoi scoatem folia si dám mai departe la cuptor píná feliile se vor
rumeni usor, nu le uscám, doar le rumenim putzin, ín acest timp si cartofii vor
fi coptzi, apoi servim cu salatá cum se vede ín imaginea atasatá retzetei.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése