2014. június 26., csütörtök

Ceafá de porc la cuptor.

                

Ceafá de porc la cuptor.

       ingrediente/4 portzii
-       4 felii goase ceafá de porc circa 600 gr.
-       200 gr. slániná afumatá
-       1,5 kg. cartofi noi
-       2 cepe mari
-       4 ardei grasi
-       2 rosii mari
-       1 ling. vegeta
-       1 linguritzá condiment grill
-       1 vírf cutzit piper
-       3 ling. unturá de porc

Modul de preparare

           -batem carnea ca si pentru smitzele, o frecám cu vegeta, condiment grill , piper, o dám la odihná la rece o jumátate de orá, íntre timp curátzám cartofii, táiem ceapa, ardeii, rosiile márunt, slánina ín felii cít se poate de mari, ungem tava pentru fripturi cu untura, asezám ceapa, ardeii si rosiile pe funul távii, acoperim cu feliile de carne, peste care aplicám feliile de slániná, punem 4 dl apá, acoperim tava cu folie alimentará si dám la cuptor pentru 20 minute, apoi scoatem tava de la cuptor, ridicám feliile de carne íntr-un vas, táiem cartofii ín patru, sau depinde de máriema cartofilor, mestecám bien cu sosul din tavá, gustám, mai condimentám cu vegeta, sare , piper, asezám feliile de carne peste cartofi, eventual mai adáugám putziná apá si dám ínapoi la cuptor íncá 10 minute cu folie, apoi scoatem folia si dám mai departe la cuptor píná feliile se vor rumeni usor, nu le uscám, doar le rumenim putzin, ín acest timp si cartofii vor fi coptzi, apoi servim cu salatá cum se vede ín imaginea atasatá retzetei.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése