”gnocchi”.
ingrediente/4 portzii
- 800 gr.
cartofi
- 3 ouá
- 1 ling.
vegeta
- 2 ling.
unturá gíscá
- 50 gr.
unt
- 3 ling.
ulei
- 1
leg.pátrunjel verde
- fáiná
cítá cuprinde
modul de
preparare
-curátám
cartofii íi fierbem ín apá condimentatá cu vegeta, cínd cartofii sau fiert, íi
strecurám, íi punem pa masa de lucru cu o furculitzá íi pisám pep,, apoi
íncorporám 2 linguri unturá de gíscá, íi lásám sá se ráceascá complect,
-dupá ce
cartofii sau rácit, adáugám ouále, vegeta si fáiná cítá cuprinde pentru a
obtzine o cocá nu prea moale, din care facem mai multe scorzi rotunde de
grosimea degetului cel mic, íntr-un cuvínt prelucrám alautul ca si pentru
gombotzi cu prune si nudli,, apoi íl ímpártzim ín scorzi, presárám masa de
lucru bine cu fáiná si cu podul palmei rotunjim-lungim alautul ín formá de
scoardá lungá, dupá care táiem scoarda ín bucátzi de circa 1,5 cm , opreratzia de
rotunjire-lungire-táiere se repetá píná la terminarea aluatului,
-punem apá la
fiert íntr-o cratitzá cu peretzi ínaltzi cu putziná sare, cínd apa clocoteste
adáugám ”gnocchi” dar numai atítzi cít sá acopere fundul cratitzei, cínd
alautul vine la suprafatza apei mai fierbem 3 minute dupá care limpezim cu apá
caldá,
-íncingem untul
ín 3 linguri ulei píná face spumá, luám
vasul deoparte, tocám pátrunjelul verde, presárám peste untul íncins si imediat
adáugám gnocchi, íi ínvírtim de cíteva ori apoi servim língá orice fel de
tocánitzá, dupá cum se vede si ín
imaginea atasatá retzetei, sínt grozave cu ardei coptzi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése