Spumoasá
cu zmeurá
coca:
- 600 gr.
biscuitzi mácinatzi
- 100 gr,
unt sau rama
- 1 dl lapte
- 1 dl sirop
zmeurá
cremá brínzá:
- 250 gr.
brínzá de vaci
- 150 gr.
zahár pudrá
- 1 lámíie
- 2 dl friscá
cremá budincá:
- 2
plicuri budincá vanilie
- 5 dl lapte
- 6 ling.
zahár
- 600 gr.
zmeurá
- 100 gr.
unt sau rama
spumá:
- 4 dl friscá
pentru spumá
- 100 gr.
zahár pudrá
- 50 gr.
alune americane prájite
Modul de
preparare
-punem
biscuitzii mácinatzi íntun vas, turnám peste ei siropul, fierbem laptele cu
untul, turnám peste biscuitzi si frámítám o cocá din ingrediente, presárám o
tavá de copt cu biscuitzi mácinatzi uscatzi, si presám aluatul de biscuitzi pe
fundul távii de copt, adicá facem o foaie din ei pe fundul távii de copt,
cremá de brínzá:
-rázálim
coaja de lámíie o amestecám cu brínza, zahárul pudrá, batem spumá 2 dl friscá si usurel cu grijá
íncorporám ín crema de brínzá apoi nivelám crema peste coca de biscuitzi ín
tavá,
crema de vanilie:
-punem 3 dl lapte la fiert, cu 6
ling. zahár tos, praful de budincá íl dizolvám ín 2 dl lapte, cínd laptele dá ín
clocot adáugám budinca dizolvatá ín jet, adáugám 100 gr. unt si fierbem o
budincá omogená, o rácorim putzin apoi aplicám budinca peste crema de brínzá si
afundám boabele de zmeurá ín pudincá,
Spuma:
-batem
spumá tare 4 dl
friscá cu 100 gr. zahár pudrá, aplicám spuma peste crema de vanilie, apoi cu
piaptánul pentru tort trasám linii pe suprafatza spumei pentru ornament, dar
putem face si alte modele dupá dorintzá si preferintzá, dupá care asezám pe
masa de lucru alunele ameicane prájite, trecem peste ele cu o sticlá de jumate
litru le pisám bine, sau cu sícitorul si le presárám peste spumá, dám la rece
prájitura pentur 1 orá, apoi feliem ín pátrate si punem pe fiecare pátrat cíte
o bobitzá de zmeurá, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi
servim, este foarte delicioasá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése