Salatá
de cartofi
ingrediente/4 portii
- 10
cartofi márime medie
- 7 ouá
- 1 leg.
mare ceapá verde
- 3 dl . ulei
- 1 ling.
mustar
- 1 ling.
otzet
- 1 ling.
vegeta
- 1 vírf
cutzit piper
- 4 buc.
rosii márime medie
- 1
cápátzíná salatá
Modul de
preparare
-punem
cartofii la fiert ín coajá cu sare, fierbem si 5 ouá, píná fierb cartofii
pregátim maioneza, din 2 gálbenusuri de ou crude si 1 gálbenus fiert, pisám cu
furculitza gálbenusul fiert, adáugám gálbenusele crude, apoi frecám gálbenusele
cu 2 dl
ulei adáugíndul ín jet subtzire frecínd mereu píná la íncorporarea totalá a
celor 2 dl
ulei, apoi adáugám 1 lingurá mustar, frecám
mai departe íncá cíteva minute, dupá care dám la frigider píná la
folosire,
-cínd
cartofii sínt fiertzi, íi strecurám si íi rácim, apoi íi curátzim de coajá si
íi táiem rondele ímpreuná cu cele 4 ouá fierte din care punem deoparte cíteva
rondele pentru ornament, táiem ceapa verde cu verdeatzá cu tot, presárám peste
cartofi,
-fierbem 1 dl apá, o rácim si o
condimentám cu vegeta, piper, otzet si sare dacá mai e nevoie, adáugám la
cartofi, si usurel amestecám cu grijá sá nu rupem cartofii si ouále pe cít
posbil, apoi adáugám maioneza, íncorporám cu grijá, asezonám de condiemnte,
vegeta, piper, mustar, otzet, dupá gust si preferintzá, dupá care ímbrácám tava de servit cu frunze
de salatá verde, asezám salata de cartofi peste salata verde si ornamentám cu
rosii, felii de ouá si ceapá verde tocatá,
dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care servim ca
garniturá língá snitzele sau fripturá de porc,
mentziuni:
dacá dorim sá servim salata caatare, atunci adáugám la salatá 300 gr. salam,
suncá, círnatzi, ce avem ín frigider, este o ciná gustoasá si sátzioasá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése