Varză cu
ciolan.
ingrediente/5 portzii.
- 2 kg varzá muratá
- 1 ciolan
aprox.1 kg – 1,5 kg
- ½ l suc de rosii
- 1 dl ulei
- 200 gr. slániná
- 1
linguritzá boia dulce
- 1 ceapá
mare
- 4 ardei
grasi
- 3 foi
de dafin
- 1 linguritzá cimbru mácinat
- 1 ling. vegeta
- piper boabe , dupá gust
- ienibahar boabe dupá gust
Modul de
preparare
-portionám
ciolanul afumat ín bucáti mai mari…íntr-o tigaie cu peretzii ínaltzi íncingem
uleiul si prájim slánina, ín grásimea rezultatá rumenim bucátzile de ciolanul,
dupa ce s-a rumenit scoatem si-l punem deoparte
-stoarcem bine varza muratá si o táiem
dupá preferintá, sau nu o táime, fiecare dupá gust, apoi ín grásimea rámasá
dupá rumenirea ciolanului , táiem o ceapá fainá, si 3,,4
ardei, cálim putin adáugám boia de ardei si turnám peste varza
táiatá ín prealabil, o amestecám si apoi adáugám jumátate din cantitatea de
varzá, pe fundul cratitei, punem bucatile de ciolan, dafinul, cimbrul, boabele
de piper si ienibahar, acoperim cu restul de varzá, si punem apá píná la acoperire!-punem cratitza la foc, fierbem míncarea cam o jumátate de orá dupá care adáugám sucul de rosii si amestecám, apoi mai fierbem íncá aprox, o jumátate de orá, asta tot la foc mic,, iar dupá cealatá jumátate de orá de fiert, stropim cu putin ulei peste varzá, si introducem cratita la cuptorul íncálzit ín prealabil, continuám fierberea , píná mai scade apa si míncarea íncepe sá se rumeneascá , amestecínd din cínd ín cínd,,,ín total cam o orá si la cuptor,,,, apoi servim cu smíntíná,,,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése