Ciorbá
ardeleneascá de porc
ingrediente/4 portii
-800 g
costitze porc,
- 400 gr. morcov
- 2 rádácini patrunjel
-500 g cartofi
- 1 tzeliná
- 1 ceapá
-
- 400 gr. morcov
- 2 rádácini patrunjel
-
- 1 tzeliná
- 1 ceapá
- 3 ardei grasi
- 1 legáturá leustean,
- 1 legáturá pátrunjel verde
- 2 crengutze tarhon
- 1 plic bors magic
- 3 gálbenuse de ou
-500 g smíntíná
- 1 legáturá leustean,
- 1 legáturá pátrunjel verde
- 2 crengutze tarhon
- 1 plic bors magic
- 3 gálbenuse de ou
-
- 2 ling. ulei
- 2 ling. unt
- 2 ling. unt
- 1 ling. fáiná
Modul de preparare:
-portzionám costitele si le punem la fiert ín circa5 l
apá rece cu 1 lingurá vegeta la foc moale, íntre timp curátzám zarzavaturile,
íntr-o tigaie cu peretzi ínaltzi íncingem uleiul cu untul, cálim ceapa, ardeiul
si zarzavaturile, cartofii íi curátzám
si íi pune deoparte ín apá rece, píná le vine ríndul,
-cínd costitzele sunt mai mult de jumátate fierte adaugám legumele cálite, fierbem píná si legumele sínt gata, apoi adáugám cartofii táiatzi cuburi mici, frunzele de leustean si pátrunjel, píná ce cartofii fierb pregátim maiaua cu care vom drege ciorba,
-portzionám costitele si le punem la fiert ín circa
-cínd costitzele sunt mai mult de jumátate fierte adaugám legumele cálite, fierbem píná si legumele sínt gata, apoi adáugám cartofii táiatzi cuburi mici, frunzele de leustean si pátrunjel, píná ce cartofii fierb pregátim maiaua cu care vom drege ciorba,
-íntr-un vas adínc punem cele 3
gálbenuse de ou le frecám cu smíntína, 1 lingurá fáiná si 1 plic bors magic
píná se omogenizeazá, cínd cartofii sunt fiertzi adáugám maiaua ín felul
urmátor : scoatem din ciorba fierbinte
cu polonicul si adáugám la maia putzin cíte putzin amestecínd continuu
píná aceastá compozitie ajunge aproape la temperatura ciorbei, dupá care turnám
maiaua la ciorbá, íi mai dám douá clocote, asezonám de condimente, sare, piper,
vegeta, presárám ciorba cu leostean tocat márunt si servim cu smíntíná dupá
preferintzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése