Desert
din brínzá cu cápsuni
- 500 gr.
brínzá de vaci
- 150 gr.
griz
- 60 gr.
unt
- 3 ouá
- 1 lámíie
- 1
linguritzá sare
- 3 ling.
zahár pudrá
- 200 gr.
cápsuni márime potrivitá
- 1 dl ulei
- 100 gr.
pesmet alb
sosul:
- 50 gr.
unt
- 200 gr.
cápsuni
- 150 gr.
zahár
- 2 dl apá
Modul de
preparare
-íncingem 1 dl ulei, presárám pesmetul
si íl rumenim putzin, de culoarea alunei coapte, apoi íl dám deoparte píná la terminarea
gombotzilor,
-separám
albusurile de gálbenuse, gálbenusurile le mestecám cu untul topit, brínza de
vaci, coaja de la 1 lámíie, sare si grizul, batem spumá albusurile zahárul si
le íncorporám usurel ín compozitia de brínzá, apoi dám la frigider pentru 15
minute, timp ín care punem apá la fiert, dupá 15 minute, scoatem aluatul de la
frigider, cu mína umedá formám bilutze, látzim bilutele ín palmá, asezám ín
mijloc o cápsuná si ínchidem aluatul, rotunjindul íntre palme, dupá ce am
terminat cu umplerea gombotzilor íi dám la fiert, cínd apa clocoteste punem
numai atítzia gombotzi píná acopere fundul vasului ín care se fierb, nu mai
multzi, apoi cínd íncepe sá fiarbá si gombotzii sau ridicat la suprafatza apei,
mai lásám 2 minute, scoatem bilutzele din apá, le dám imediat prin pesmetul
rumenit, le asezám pe platoul de servit, repetám operatzia píná la terminarea
aluatului, apoi servim calzi cu sos de cápsuni,
sosul:
-íncingem
untul píná face spumá, adáugám cápsunii, íi caramelizám putin 2-3 minute,
presárám cu zahárul, amestecám píná la dizolvarea zahárului, stingem cu 2 dl . apá si fierbem píná se
íngroasá, apoi servim língá gombotzii calzi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése