2014. június 5., csütörtök

Desert din brínzá cu cápsune.

               

Desert din brínzá cu cápsuni

-       500 gr. brínzá de vaci
-       150 gr. griz
-       60 gr. unt
-       3 ouá
-       1 lámíie
-       1 linguritzá sare
-       3 ling. zahár pudrá
-       200 gr. cápsuni márime potrivitá
-       1 dl ulei
-       100 gr. pesmet alb

sosul:
-       50 gr. unt
-       200 gr. cápsuni
-       150 gr. zahár
-       2 dl apá

Modul de preparare
       -íncingem 1 dl ulei, presárám pesmetul si íl rumenim putzin, de culoarea alunei coapte,   apoi íl dám deoparte píná la terminarea gombotzilor,
        -separám albusurile de gálbenuse, gálbenusurile le mestecám cu untul topit, brínza de vaci, coaja de la 1 lámíie, sare si grizul, batem spumá albusurile zahárul si le íncorporám usurel ín compozitia de brínzá, apoi dám la frigider pentru 15 minute, timp ín care punem apá la fiert, dupá 15 minute, scoatem aluatul de la frigider, cu mína umedá formám bilutze, látzim bilutele ín palmá, asezám ín mijloc o cápsuná si ínchidem aluatul, rotunjindul íntre palme, dupá ce am terminat cu umplerea gombotzilor íi dám la fiert, cínd apa clocoteste punem numai atítzia gombotzi píná acopere fundul vasului ín care se fierb, nu mai multzi, apoi cínd íncepe sá fiarbá si gombotzii sau ridicat la suprafatza apei, mai lásám 2 minute, scoatem bilutzele din apá, le dám imediat prin pesmetul rumenit, le asezám pe platoul de servit, repetám operatzia píná la terminarea aluatului, apoi servim calzi cu sos de cápsuni,
    sosul:

       -íncingem untul píná face spumá, adáugám cápsunii, íi caramelizám putin 2-3 minute, presárám cu zahárul, amestecám píná la dizolvarea zahárului, stingem cu 2 dl. apá si fierbem píná se íngroasá, apoi servim língá gombotzii calzi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése