2014. június 24., kedd

Salatá-garniturá.

              

Salatá-garniturá.

-        1 cápátzíná mare salatá ”iceberg”
-        3 rosii
-        1 buc. ardei kalifornia rosu
-        1 buc. ardei kalifornia verde
-        1 ceapá rosie
-        200 gr. porumb boabe la borcan
-        200 gr. fasole verde la borcan
-        5 ouá fierte
-        4 ling. ulei másline
-        5 ling. otzet de mere
-        1 linguritzá sare
-        1 linguritzá vegeta
-        1 ling. zahár
-        1 vírf cutzit piper
-        1 ling. cu vírf oregano verde tocat
-        1 ling. cu vírf busuioc verde tocat

Modul de preparare
           -fierbem ouále tare, cu sare, le rácim si le decojim , spálám salata , o desfacem pe frunze , o rupem bucátzi dupá plac, rosiile, ardeii si ceapa rosie le táiem ín cuburi dupá preferintzá, sau ín lungime,

      -din otzet, ulei, piper, zahár, sare, vegeta, pregátim o marinadá ín vasul pentru salatá, apoi adáugám fasolea verde, boabele de porumb, omogenizám , adáugám ardeii, ceapa, íncorporám bine toate laolaltá, adáugám rosiile, si 3 ouá táiete cuburi, presárám cu jumátate din verdetzuri, si cu grijá íncorporám si omogenizám totul, apoi turnám íntr-un vas de ”yena” sau  bol mare pentru salatá, presárám cu verdeatza tocatá pusá deoparte, táiem 2 ouá ín felii de lungul si ornám slalata dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dám la frigider pentru o jumátate de orá ca gusturile sá se pátrundá apoi servim ca garniturá língá orice fel de fripturá sau carne umplutá, sau,,,chiar caatare,,,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése