Salatá-garniturá.
-
1 cápátzíná mare salatá ”iceberg”
-
3 rosii
-
1 buc. ardei kalifornia rosu
-
1 buc. ardei kalifornia verde
-
1 ceapá rosie
-
200 gr. porumb boabe la borcan
-
200 gr. fasole verde la borcan
-
5 ouá fierte
-
4 ling. ulei másline
-
5 ling. otzet de mere
-
1 linguritzá sare
-
1 linguritzá vegeta
-
1 ling. zahár
-
1 vírf cutzit piper
-
1 ling. cu vírf oregano verde tocat
-
1 ling. cu vírf busuioc verde tocat
Modul de
preparare
-fierbem
ouále tare, cu sare, le rácim si le decojim , spálám salata , o desfacem pe
frunze , o rupem bucátzi dupá plac, rosiile, ardeii si ceapa rosie le táiem ín
cuburi dupá preferintzá, sau ín lungime,
-din otzet,
ulei, piper, zahár, sare, vegeta, pregátim o marinadá ín vasul pentru salatá,
apoi adáugám fasolea verde, boabele de porumb, omogenizám , adáugám ardeii,
ceapa, íncorporám bine toate laolaltá, adáugám rosiile, si 3 ouá táiete cuburi,
presárám cu jumátate din verdetzuri, si cu grijá íncorporám si omogenizám
totul, apoi turnám íntr-un vas de ”yena” sau
bol mare pentru salatá, presárám cu verdeatza tocatá pusá deoparte,
táiem 2 ouá ín felii de lungul si ornám slalata dupá cum se vede si ín imaginea
atasatá retzetei, dám la frigider pentru o jumátate de orá ca gusturile sá se
pátrundá apoi servim ca garniturá língá orice fel de fripturá sau carne
umplutá, sau,,,chiar caatare,,,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése