Plácintá
cu cápsuni.
plácinta:
- 3 ouá
- 2 cáni
fáiná
- 4 dl ulei
- 3 ling.
zahár pudrá
- coaja de
la o lámíie
- sare
- 2 dl lapte
- 2 dl apá
mineralá gazoasá
crema:
- 250 gr.
cremá mascarpone
- 300 gr.
cápsuni
- 6 ling.
zahár pudrá
sosul:
- 200 gr.
cápsuni bine coapte
- 150 gr.
zahár
- 2 buc.
nectarin
- 2 ling.
miere de albine
- 1 dl . apá
Modul de
preparare
plácinta:
-separám albusurile de gálbenuse, gálbenusurile le frecám spumá cu 5
linguri ulei, sare, coaja de lámíie, adáugám laptele, íncorporám fáina apoi apa
mineralá, batem albusurile spumá tare cu 3 ling. mari zahár pudrá si zeama de
la o jumátate lámíie, íncorporám ín compozitzia de gálbenuse, si punem la
odihná píná pregátim crema, apoi coacem plácinta dupá modul normal, si le
etajám cu urmátoarea cremá,
crema:
-punem
crema ”mascarpone” ín vasul robotului, táiem 100 gr. cápsuni felii íi adáugám,
si íncepem sá batem adáugínd cíte putzin si zahárul píná la íncorporarea totalá
, cínd vom obtzine o cremá spumoasá pufoasá, restul de cápsuni íi feliem mai
grosutz, apoi íncepem etajatul plácintelor, punem o plácintá pe platou, aplicám
2-3 linguri cremá ”mascarpone”, acoperim cu cápsuni feliatzi si aplicám o altá
plácintá peste feliile de cápsuni, repetám operatzia píná la terminarea
ingredientelor, apoi stropim cu cíteva linguri din sosul de cápsuni,
sos de cápsuni.
-punem
ingredientele pentru sos ín vasul mixerului, le mixám bine apoi dám la fiert
píná sosul íncepe sá se íngroase putin, dupá care íl rácim complect si servim
peste plácinte.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése