Gombotzi
din málai cu brínzá
ingredinete/
4 portzii
- 300 gr.
málai glisat
- 1,5
litru apá
- 100 gr.
unt
- 300 gr.
brínzá de vaci
- sare
- 8 ling.
pesmet
- 6 ling
ulei
- 2 dl
smíntíná
Modul de
preparare
-íntr-o
cratitzá din fontá cu capac topim untul, punem apa si sarea, le ínfierbíntám,
adáugám fáina, omogenizám , punem capacul si le dám la cuptor 30 minute la foc
potrivit, scoatem vasul de la cuptor, íncorporám brínza ín mámáligá si lásám sá
se rácoreascá píná se poate lucra cu mína, íntre timp íncingem uleiul íntr-o
tigaie, rumenim pesmetul, formám bilitze din mámáligutza cu brínzá, le dám prin
pesmet, ungem un vas ”yena” cu unt, asezám gombotzii ín vas, si continuám
operatzia píná la terminarea ingredineteleor, apoi dám la cuptor pentru 10
minute, dupá care servim calde cu smíntíná si cui íi place, presárat cu zahár
pudrá, eu nu mánínc cu pesmet, rostogolesc gombotzii prin unt topit , íi pun ín
vasul”yena” la cuptor si íi servesc cu smíntíná, familia íi consumá cu pesmet
si zahár,
Mentziuni : sínt grozavi gombotzii de mámáligutzá
cu brínzá turnatzi cu sos de zmeurá sau cápsuni ca desert, íi putem prepara si
la microunde ín vas”yena” la 700-800 w-on ín 10-12 minute, compozitia si
procedura de preparare rámínínd aceeasi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése