2014. június 16., hétfő

Gombotzi din málai cu brínzá.

                

Gombotzi din málai cu brínzá

      ingredinete/ 4 portzii
-       300 gr. málai glisat
-       1,5 litru apá
-       100 gr. unt
-       300 gr. brínzá de vaci
-       sare
-       8 ling. pesmet
-       6 ling ulei
-       2 dl smíntíná

Modul de preparare
            -íntr-o cratitzá din fontá cu capac topim untul, punem apa si sarea, le ínfierbíntám, adáugám fáina, omogenizám , punem capacul si le dám la cuptor 30 minute la foc potrivit, scoatem vasul de la cuptor, íncorporám brínza ín mámáligá si lásám sá se rácoreascá píná se poate lucra cu mína, íntre timp íncingem uleiul íntr-o tigaie, rumenim pesmetul, formám bilitze din mámáligutza cu brínzá, le dám prin pesmet, ungem un vas ”yena” cu unt, asezám gombotzii ín vas, si continuám operatzia píná la terminarea ingredineteleor, apoi dám la cuptor pentru 10 minute, dupá care servim calde cu smíntíná si cui íi place, presárat cu zahár pudrá, eu nu mánínc cu pesmet, rostogolesc gombotzii prin unt topit , íi pun ín vasul”yena” la cuptor si íi servesc cu smíntíná, familia íi consumá cu pesmet si zahár,

      Mentziuni : sínt grozavi gombotzii de mámáligutzá cu brínzá turnatzi cu sos de zmeurá sau cápsuni ca desert, íi putem prepara si la microunde ín vas”yena” la 700-800 w-on ín 10-12 minute, compozitia si procedura de preparare rámínínd aceeasi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése