2014. június 14., szombat

"Gnocchi" la cuptor.

              

”Gnocchi” la cuptor.

    Ingrediente/4 portzii
             -    800 gr. cartofi
-       3 ouá
-       1 ling. vegeta
-       2 ling. unturá gíscá
-       3 ling. ulei
-       1 leg.pátrunjel verde
-       fáiná cítá cuprinde
-       1 linguritzá usturoi granule
-       250 gr. cascaval
-       2 dl. smíntíná grasá
-       100 gr. unt sau rama
-       piper dupá gust
-       3 ling. ulei

Modul de preparare
   gnocchi:
       -curátám cartofii íi fierbem ín apá condimentatá cu vegeta, cínd cartofii sau fiert, íi strecurám, íi punem pe masa de lucru cu o furculitzá íi pisám pep,, apoi íncorporám 2 linguri unturá de gíscá, íi lásám sá se ráceascá complect,
      -dupá ce cartofii sau rácit, adáugám ouále, vegeta si fáiná cítá cuprinde pentru a obtzine o cocá nu prea moale, din care facem mai multe scorzi rotunde de grosimea degetului cel mic, íntr-un cuvínt prelucrám alautul ca si pentru gombotzi cu prune si nudli,, apoi íl ímpártzim ín scorzi, presárám masa de lucru bine cu fáiná si cu podul palmei rotunjim-lungim alautul ín formá de scoardá lungá, dupá care táiem scoarda ín bucátzi de circa 1,5 cm, operatzia de rotunjire-lungire-táiere se repetá píná la terminarea aluatului,
     -punem apá la fiert íntr-o cratitzá cu peretzi ínaltzi cu vegeta si ulei, eventual sare, cínd apa clocoteste adáugám ”gnocchi” dar numai atítzi cít sá acopere fundul cratitzei, cínd alautul vine la suprafatza apei mai fierbem 3 minute dupá care limpezim cu apá caldá,
     -íncingem 50 gr. unt ín 3 linguri ulei píná face spumá,  luám vasul deoparte, tocám pátrunjelul verde, presárám peste untul íncins si imediat adáugám gnocchi, íi rostogolim ín grásimea cu pátrunjel,
   sosul:
      -íntr-o tigaie de teflon punem untul rámas la íncins, adáugám smíntíná, condimentám cu vegeta, piper, granulat de usturoi, táiem 100 gr. cascaval ín cuburi, íl adáugám la smíntína íncinsá, mestecám píná se topeste cascavalul si vom obtzine un sos frumos, íntre timp, ungem un vas de ”yena” cu unt, turnám gnocchi ín vas, cínd sosul este gata, acoperim gnocchi din vasul de yena cu sosul de cascaval, presárm cu cascavalul rámas, si dám la cuptor píná cascavalul se rumeneste, apoi servin calde cu salatá proaspátá de : rosii, ardei,, castravetzi, salatá itzeberg,stropite cu ulei de másline si otzet din vin alb, presáratá cu coreandru verde tocat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése