”Gnocchi”
la cuptor.
Ingrediente/4
portzii
- 800 gr.
cartofi
- 3 ouá
- 1 ling.
vegeta
- 2 ling.
unturá gíscá
- 3 ling.
ulei
- 1
leg.pátrunjel verde
- fáiná
cítá cuprinde
- 1
linguritzá usturoi granule
- 250 gr.
cascaval
- 2 dl .
smíntíná grasá
- 100 gr.
unt sau rama
- piper dupá
gust
- 3 ling.
ulei
Modul de
preparare
gnocchi:
-curátám
cartofii íi fierbem ín apá condimentatá cu vegeta, cínd cartofii sau fiert, íi
strecurám, íi punem pe masa de lucru cu o furculitzá íi pisám pep,, apoi
íncorporám 2 linguri unturá de gíscá, íi lásám sá se ráceascá complect,
-dupá ce
cartofii sau rácit, adáugám ouále, vegeta si fáiná cítá cuprinde pentru a
obtzine o cocá nu prea moale, din care facem mai multe scorzi rotunde de
grosimea degetului cel mic, íntr-un cuvínt prelucrám alautul ca si pentru
gombotzi cu prune si nudli,, apoi íl ímpártzim ín scorzi, presárám masa de
lucru bine cu fáiná si cu podul palmei rotunjim-lungim alautul ín formá de
scoardá lungá, dupá care táiem scoarda ín bucátzi de circa 1,5 cm , operatzia de
rotunjire-lungire-táiere se repetá píná la terminarea aluatului,
-punem apá la fiert íntr-o cratitzá cu
peretzi ínaltzi cu vegeta si ulei, eventual sare, cínd apa clocoteste adáugám
”gnocchi” dar numai atítzi cít sá acopere fundul cratitzei, cínd alautul vine
la suprafatza apei mai fierbem 3 minute dupá care limpezim cu apá caldá,
-íncingem 50
gr. unt ín 3 linguri ulei píná face spumá,
luám vasul deoparte, tocám pátrunjelul verde, presárám peste untul
íncins si imediat adáugám gnocchi, íi rostogolim ín grásimea cu pátrunjel,
sosul:
-íntr-o tigaie de teflon punem untul rámas la
íncins, adáugám smíntíná, condimentám cu vegeta, piper, granulat de usturoi,
táiem 100 gr. cascaval ín cuburi, íl adáugám la smíntína íncinsá, mestecám píná
se topeste cascavalul si vom obtzine un sos frumos, íntre timp, ungem un vas de
”yena” cu unt, turnám gnocchi ín vas, cínd sosul este gata, acoperim gnocchi
din vasul de yena cu sosul de cascaval, presárm cu cascavalul rámas, si dám la
cuptor píná cascavalul se rumeneste, apoi servin calde cu salatá proaspátá de :
rosii, ardei,, castravetzi, salatá itzeberg,stropite cu ulei de másline si
otzet din vin alb, presáratá cu coreandru verde tocat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése