Prájitura
cu mac si miere.
coca cu miere:
- 100 gr.
zahár
- 30 gr.
unt
- 2 ling.
miere albine
- 1 ou
- 1
linguritzá bicarboant
- 200 gr.
fáiná
piscotul:
- 200 gr.
zahár
- 3 ouá
- 2 ling.
apá
- 3 ling.
ulei
- 60 gr.
fáiná
- 50 gr.
mac mácinat
- 1
linguritzá praf de copt
crema:
- 1 litru
lapte
- 3
plicuri budincá vanilie
- 200 gr,.
zahár
- 250 gr.
unt sau rama
- 3
vanilii
Modul de
preparare
coca
cu miere:
-topim untul cu zahárul si mierea de albine,
luám de pe foc, rácorim putzin mestecínd, adáugám oul, bicarbonatul si fáina si
frámíntám un alaut molcutz bun pentru íntins din care coacem 2 foi,
piscotul:
-separám
gálbenusele de albusuri, gálbenusele le frecám spumá cu zahárul, adáugám apa si
uleiul, apoi fáina amestecatá cu macul si praful de copt, omogenizám bine,
batem albusurile spumá tare, care le íncorporám la compozitzia de gálbenuse,
turnám compozitzia ín tava care sau copt foile, si dám la cuptor pentru 20
minute dupá care vine proba de coacere,
crema:
-dizolvám
budinca ín 2 dl
lapte, restul laptelui íl punem la fiert cu 3 linguri zahár, cínd laptele dá ín
clocot adáugám budinca dizolvatá ín jet subtzire , si fierbem píná vom obtzine
un chelm bine omogená, dám la rácit complect, íntre timp frecám spumá untul cu 200
gr. zahár pudrá si prafurile de vanilie, apoi adáugám budinca fiartá si rácitá
complect, si frecám píná obtzinem o cremá spumoasá si mátásoasá, o ímpártzim ín
douá párti, dupá care ansamblám prájitura,
-punem pe
platoul de prájituri o foaie cu miere peste care aplicám o parte din cremá,
acoperim cu piscotul cu mac, peste care aplicám a doua parte de cremá, si
ínchidem cu a doua foaie cu miere, peste care presárám zahár pudrá vanilat,
apoi dám la rece cíteva ore bune sau píná a doua zi cínd feliem dupá prefeintzá
si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése