2014. június 26., csütörtök

Supa minzat specialitate.

                

Supá-mínzat specialitate.

        supá:
-        2 kg. os mínzat cu máduvá
-        1 ling. vegeta
-        4 morcovi mari
-        2 rádácini pátrunjel
-        1 tzeliná potrivitá
-        1 leg. frunze pátrunjel
-        4 fire leustean
-        6 cátzei usturoi
-        2 cepe
-        4 ardei grasi
-        1 ling. piper boabe
-        1 linguritzá ienibahar boabe

          gombotzi ín supá
-        100 gr. slániná afumatá
-        6 chifle
-        200 gr, ceafá afumatá
-        2 dl. lapte
-        3 ouá
-        1 linguritzá vegeta
-        4 ling. fáiná
-        1 praz mic
-        1 leg. pátrunjel
-        30 gr. unt

Modul de preparare
         supa:
          -punem 4 litru apá la fiert, cínd apa dá ín clocot punem osul de vitá bine spálat si curátzat cu 1 lingurá vegeta, cínd dá ín clocot adunám spuma si adáugám toate zarzavaturile si condimentele, cínd dá ín clocot cu zarzavaturile, reducem focul la minim, deci este nevoie ca osul sá fiarbá linistit, nu sá clocoteascá, sub nici o formá numai sá facá márgelutze, íntre timp asezonám de condimente, vegeta, sare, fierbem supa píná zarzavaturile sínt fierte complect,, cínd zarzavaturile sau fiert, usurel strecurám supa, apoi mai strecurám si printr-un tifon sau sitá de pár, dupá care pregátim gombotzii,
     gombotzi:
           -táiem chiflele ín cubuletze mici, apoi prájim slánina táiatá ín cuburi, cínd slánina e prájitá, adáugám cubuletzele de chifle, si le prájim frumos de culoarea maronie, apoi le dám la rácit, íntre timp táime ín felii foarte subtziri ceafa afumatá, apoi ín lung, ouále le batem bine spumá, adáugám laptele, 1 linguritzá vegeta si piper mácinat, prájim prazul tocat márunt ín 30 gr. unt, dupá ce sa rácit íl adáugám la oule bátute, tocám pátrunjelul verde ín adáugám, apoi cubuletzele de chifle prájite, ceafa afumatá táiatá márunt, si fáina, íncorporám , omogenizám bine, dám la frigider 15 minute, timp ín care punem supa strecuratá din nou la fiert, cínd dá ín fiert  adáugám 1 cub concentrat supá vitá, apoi formám bilutze din aluatul cu chifle pregátit si fierbem ín supá timp de 15 minute,
          -íntre timp ímpártzim la farfurii zarzavaturi fierte dupá preferintzá, apoi servim supa fierbinte peste zarzavatul din farfurie, cu cíte 2-3 gombotzi pe farfurie,,dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése